Yaşam enerjisini kullanabilirsiniz

Madde dünyasının sarıp sarmaladığı insan, bütün dikkatini dünyaya yöneltti ve tek gerçeğin gözüyle görüp eliyle tuttuğu şeyler olduğuna inandı.

Kendi gerçeğinden uzaklaşıp geçici gerçeklerin peşine düştü. Dünyanın maddi kabuğu bedenini ve ruhunu sardı. Böylece evrensel enerjiyle arasındaki doğal irtibat kesildi. İşte bu yüzden şimdi, yeteneklerimize yeniden kavuşabilmek ve kozmik enerjiyle bağlantı kurabilmek için özel metodlar uygulamak gerekiyor."

Evet, üstadlar böyle diyor. Ayrıca şunları da söylüyorlar: Yemenize, içmenize, hatta davranışlarınıza bile dikkat etmeniz gerekiyor. Yani yalan konuşmayacaksınız. Kötü düşünmeyecek ve öfkeli davranmayacaksınız.

Nedir bu kozmik enerji denilen şey?

Hindistan’da prana, Çin’de Ch (Çi) veya Ki, Mısır’da Ka adıyla bilinen bu enerji, kozmik enerjiden başka bir şey değil. Aslında buna yaşam enerjisi demek daha doğru. Yaşam enerjisinin hem içinde bulunuyoruz, hem de bizim tamamen dışımızda. Hem etrafımızı tamamen sarmış durumda, hem de hiçbir irtibatımız olmadan yaşıyoruz.

Tabii tamamen irtibatımız olmadığı söylenemez. Yeterince, olması gerektiği gibi bir irtibatımız olmadığını söylemek daha doğru. Çünkü, yaşam enerjisiyle bütünleşmeyi başaran kişiler hastalanmıyor, ihtiyarlamıyor ve zihinsel faaliyetleri son derece yüksek oluyor.

İşte bu nedenle çeşitli yöntemler uygulayıp yaşam enerjisiyle bağlantı kurmaya çalışıyorlar. Uzak Doğu sporlarının içinde görülen ve insan gücüyle kırılması mümkün olmayacakmış gibi duran ağaç, buz, mermer gibi maddeleri tek bir vuruşla kırma tekniğinin içinde yaşam enerjisi var.

Sayısız yoga öğretisinin nihai amacı kozmik enerjiyle birleşmeye dayanıyor. Ve hemen bütün kültürlerde yaşam enerjisini kullanmaya yönelik sayısız yöntemlerle karşılaşıyorsunuz. Tabii bütün bu yöntemlerin de binlerce belki de milyonlarca takipçileri olduğunu söylemeye gerek yok. Peki başarıyorlar mı?

Kendiniz tecrübe etmelisiniz. Ve böyle bir deneyim yaşamak için dikkatinizi doğaya yöneltip hissetmeye çalışarak işe başlayın. Özellikle canlılığın en yüksek olduğu ortamlarda yaşam enerjisini içinizde hissedebilir ve canlılığınızın artmasıyla birlikte sağlığınızın güçlendiğini ve pratik hayatınızın kolaylaştığını anlayabilirsiniz.

Sürprizlere hazır olun

Endişelerin uyandırdığı baskı duygusu, olayların açığa çıkması için zorlayacak. İsteklerin gerçekleşmesi için güçlü arzuların uyandığı bir dönem. İkili ilişkilerde ortaya çıkan ilginç durumlar son derece dikkat çekici olabilir. Özgürleşmek için güçlü arzuların uyandığı bir dönem. Ancak tedbirli davranmak gerekiyor. Aniden uyanan farklı duygularla davranılabilir ve buna bağlı olarak beklenmedik durumlar ortaya çıkabilir. Parasal konulara yönelik sürpriz gelişmelerin ortaya çıktığı bir dönem.
Yazarın Tüm Yazıları