Vitiligo ve Sedef’e karşı ışık tedavisi

Sevgili Güzin abla, ben bir Vitiligo hastasıyım. Yüzümde ve ellerimde görüntümü bozan beyaz lekeler var. Bu da genç bir kadın olarak beni çok üzmekte. Sizden ricam, insanı canından bezdiren, sosyal hayattan koparan, iş hayatını bitiren bu korkunç hastalıktan kurtulabilmemiz için yardımcı olmanız, bildiğiniz bir yöntem ya da uzman varsa belirtmeniz.

RUMUZ: VİTİLİGO

Sevgili okurum, biliyorsunuz Vitiligo ve Sedef gibi ciddi cilt hastalıklarının aslında kesin bir tedavisi olmadığı söyleniyor.

Ancak yapılabilen, cilt üzerindeki kişiyi rahatsız eden lekeleri ve kızarıklıkları, renk değişikliklerini çeşitli ilaç ya da yöntemlerle azaltmaya çalışmak. Bu hastalıklardan muzdarip o kadar çok okurum var ki, gerçekten yeni bir bilgi aldığımda hemen sizlerle paylaşmak istiyorum.

İşte bu yüzden bu konuda İstanbul’da da uygulanmaya başlanan yeni bir ışın tedavisi konusunda sizleri bilgilendirmek ve mümkün olduğu kadar yardımcı olmak isterim. Özellikle yüz bölgesindeki Vitiligo, hastaları çok rahatsız eden bir problem.

B Clear hedeflenmiş ışık ile foto-temizleme sistemi, Sedef ve Vitiligo hastalıklarının tedavisinde yeni ve gelişmiş bir lazer tedavisi olarak ülkemizde Cilt Hastalıkları Uzmanı Dr. Canan Savaş tarafından Maçka’daki bir merkezde kullanılmaya başlanmış.

B Clear yöntemi ile % 80 lere varabilen başarılar sağlayabiliyor. Vitiligo hastalarında özellikle yüz bölgesinde daha fazla olmak üzere çok iyi sonuçlar alındığı belirtiliyor.

Bu yöntem, aynı zamanda, eklem bölgesinde sedefi olan hastalarda da oldukça başarılı.

Ultraviyole A ve B ışık terapisinin vitiligo ve sedefli lezyonlar üzerinde faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış.

Sadece ve doğrudan Vitiligo ve sedefli bölgeye yapılan B Clear terapisi, klasik UVB tedavisine oranla daha kısa sürede uygulanıyor ve daha az seans sayısına ihtiyaç duyuluyor.

Ayrıca bu yeni yöntem, sağlıklı deriyle temas etmediğinden, sağlıklı cilt üzerinde yan etkilere yol açmamakta.

Böylece yüksek başarı oranına sahip UVB tedavisini çok küçük alanlara bile uygulamak mümkün oluyor.

Bu özellikleri olan hastalardan başvuracak ilk üç kişiye merkezde ücretsiz yardımcı olabileceklerini söylüyorlar.

Telefon: 0 212 234 87 17

0 212 296 55 49

Merkezin web adresi de şöyle:

www.kozmed.com


Onun bana uygun olduğu söyleniyor

Sevgili Güzin Ablacım, 20 yaşında, üniversiteli bir genç kızım. Bu zamana kadar hiç kimseyle ciddi bir beraberliğim olmadı. Fakat birkaç hafta önce karşıma ciddi düşünebileceğim birisi çıktı. Başlarda yoğun duygular hissetmiyordum. Ama teyzesinin ve annesinin bizi birbirimize yakıştırması üzerine o yönde düşünmeye başladım.

O gençle bire bir sohbet ortamında bulunmadım. Ama aile içinde nasıl bir kişiliğe sahip olduğu ve yaşam tarzı hakkında bilgi edinmem, sonuçta ciddi düşünmemde etkili oldu. Bu konudan arkadaşlarıma da söz ettim. Onlar da bu gencin gerçekten evlilik için bana uygun olduğunu düşünüyorlar.

Ama ben o genç adama açılıp açılmama konusunda kararsızım. Ne yapmam gerektiğini bana söyleyebilir misiniz?

RUMUZ: SEMA

Sevgili kızım, her ne kadar günümüzde ilk adımı hanımlar da atabiliyorsa da, senin anlattığın durumda, böyle bir teklifle ona yaklaşmanı uygun görmüyorum.

Neden dersen, anlayabildiğim kadarıyla, ortada ne tas, ne de hamam var! Kısacası, bu genç adamın seninle ilgilendiğine dair bir belirti gördün mü? Ayrıca, bire bir görüşmedik, diyorsun. Sadece başkalarının sözüne güvenerek onun gerçekten hoşlanabileceğin, uyum sağlayabileceğin biri olduğuna nasıl karar vermişsin? Evlenmek için sabırsızlandığını düşünüyorum ama, sanırım daha çok büyüklerinin ve arkadaşlarının etkisinde de kalmışsın.
Sonradan pişmanlık duymamak için, evlenmek için acele etmemelisin. Aslında sen de ondan hoşlanıp hoşlanmadığından emin değilsin de, ya bu genç adam da senden hiç hoşlanmamışsa! Biraz sabırlı ol, onunla tanışıp, arkadaşlık kur önce.

TNT Express’in ‘Kitap toplama kampanyası’

Milliyet gazetesinin değerli yazarlarından Sayın Melih Aşık, köşesinde yazdı. Bu çok yararlı girişimin daha çok kişiye ulaşmasını dilediğim için bu çağrıyı ben de aynen sizlere aktarıyorum:

‘TNT Express firması, kitap toplama kampanyasını başlattı. Kitap bağışlamak isteyenler, 444 0 868 no’lu telefona başvuruyor. TNT kuryeleri gelip, bağışlamak istediğiniz kitapları evinizden veya işyerinizden alıyor.

Kitaplar, daha sonra Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’nce belirlenen Anadolu okullarına gönderiliyor.

Uyaralım: İşe yaramayan kitapları değil, kendilerini ilgilendiren klasikleri, çocuk hikáye ve romanlarını, üniversite ve lise hazırlık kitaplarını bekliyor çocuklar... ’

Lütfen evlerinizde, kitaplıklarınızdaki, belki de yıllardır el sürmediğiniz bu tür kitapları, ansiklopedileri verin. Verin ki bir işe yarasın.
Yazarın Tüm Yazıları