Vergi dairesine kobra saldı

Hindistan`ın kuzeyindeki Uttar Pradeş eyaletinde, rüşvet taleplerinden usanan bir çiftçi, vergi dairesine üç torba dolusu yılan bıraktı.

Eyalet yetkilileri, aynı zamanda yılan oynatıcısı olan Hakkul isimli çiftçinin, Luknov kentinin güneydoğusunda bulunan Basti`deki vergi dairesine, aralarında dört de kobra türünün bulunduğu çeşitli boyutlarda 40 kadar yılan bıraktığını belirtti. Dairede tam bir kargaşa çıktı, görevli ve köylüler masaların, sandalyelerin üzerine kaçtı. Neyse ki olayda yaralanan olmadı. Olaydan sonra izini kaybettiren çiftçi polis tarafından aranıyor.

DOLANDIRICILIK
“Peygamber soyundanım” dedi cennetten ev sattı

Gebze’de kendisini peygamber torunu olarak tanıtan Mustafa Mallı, konut sahibi yapma vaadiyle 1049 aileden topladığı altın ve dövizlerle kayıplara karıştı. “Biz peygamber soyundan geliyoruz. Bizden ev alan cennetten ev almış sayılır” diyen Mallı hakkında, mağdurlardan 296’sının suç duyurusu üzerine yakalama kararı çıkarıldı. Mollaoğlu Toplu Konutları’nın sahibi Mallı, yakalanarak adliyeye sevk edildi. Mağdurlar adliye önünde gösteri yaptı.

TEKNOLOJİ
Photoshop’u tespit eden program geliştirildi

“Bu kadar photoshop’u bana yapsan, ben de Miranda Kerr olurum” diyoruz ama mükemmel kadın olmaya çalışmaktan da geri kalmıyoruz. Anoreksik kadın yığınlarıyla uğraşmaktan yorgun düşen uzmanlar, yeni bir teklifle karşımızda: Üzerinde oynanmış fotoğraflara uyarı konsun! Moda ve reklam fotoğraflarında kullanılan bilgisayar efektlerinin özellikle genç kızları sağlıklarını bozacak diyetler, uygulamalar, egzersizler ve estetik müdahalelere yönelttiğini savunan uzmanlar, sigaralardaki uyarı işaret ve yazılarının bu tür fotoğrafların üzerine konulmasını talep ediyorlar. Üzerinde düşünülen yöntemlerden biri, moda ve reklam fotoğraflarının üzerine yapılan müdahalenin miktarına göre 1’den 5’e kadar derecelendirmek. New Hapshire Üniversitesi’nden iki bilim insanı, bu işe yarayacak bir bilgisayar programı geliştirdi bile.

MİNİ TEST

1. UNESCO’nun ‘Somut Olmayan Kültürel Mirasın Temsili’ listesine Türkiye’den bir yemek girdi. Hangisi olduğunu biliyor musunuz?

a. Keşkek
b. Etli ekmek
c. Mantı
d. Kars kazı

2. 2011’in internette en çok aranan ismi belli oldu. Kim?

a. Recep Tayyip Erdoğan
b. Kim Kardashian
c. Justin Bieber
d. Muammer Kaddafi

3. 21. yüzyılda tarihi dizi çekmek zor. ‘Muhteşem Yüzyıl’ da sık sık asri zamanların azizliğine uğruyor. Geçen hafta ne oldu hatırlıyor musunuz?

a. Pargalı ıbrahim’in kolunda dijital saat vardı.
b. Kadraja çanak anten girdi.
c. Bir yeniçerinin arkasında otomobil geçti.
d. Hürrem’in odasında şarja takılı cep telefonu vardı.

4. Geçen hafta bir de teklif vardı. Neyin ya da kimin heykelinin dikilmesi gündeme geldi?

a. Libyalı Samir Salem Ali Elmadhavri’nin Topkapı Sarayı’nda düzenlediği saldırıyı tek başına durduran Astsubay Levent Torğut’un.
b. Edirne’nin meşhur tava ciğerinin.
c. “Kadın istemese tecavüze uğramaz” diyen Ahmet Çakar’ın.
d. Oğlunun bedelli askerlik yapmayacağını açıklayan Kemal Kılıçdaroğlu’nun.

Cevaplar
1-a 2-c 3-c 4-b
Yazarın Tüm Yazıları