Üstünberk'i bitiren hatalar

BAŞTA Galatasaraylılar olmak üzere herkesi şoke eden bir gelişme yaşandı dün...

Haberin Devamı

1- Kafasının dikine gitti. ‘Ben yaptım oldu’ havasına girdi.

2-  Erkek takımına pivot alınması gerektiğini anlayamadı.

3-  Kadınlarda süper kadro kurdu ama  antrenörü yanlıştı.

Hem erkeklerde hem kadınlarda tarihinin en başarılı dönemlerinden birini yaşayan sarı kırmızılı kulübün basketbol şubesi sorumlusu Hakan Üstünberk, görevinden istifa etti. Galatasaray’a yüklü miktarda maddi katkıda bulunduğu bilinen Üstünberk, bu kararına gerekçe olarak ‘yorgunluk ve ailesine zaman ayırma isteği’ni gösterse de, camiaya yakın olan herkes esas sebeplerin başka olduğunu biliyor... Paranı, akıldaşlarının aklına göre değil akıllı kullanacaksın... Hakan Üstünberk’in başına gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Yanlışlarının kurbanı olup sonunda istifa etmek zorunda kaldı. Parasıyla puluyla, hadi kibar olalım “mahzun oldu” diyelim. Neden? Şimdi bu nedenleri tek tek anlatalım...

Haberin Devamı

Süren gibi olabilirdi

1- Parasının hükmüne güvenerek kafasının dikine gitti. FIBA Avrupa Kupası’ndan aldığı takımı THY Avrupa Ligi’nde Top 16’ya çıkarıp, camianın hasret kaldığı bir başarıyı yakaladı. G.Saray Kulübü’nde yeni bir Faruk Süren olabilirdi, ancak ‘Ben yaptım oldu’ havasına girmesi, sonunu hazırladı.

Pivotsuz basketbol yanlış

2- Erkek basketbol takımının başantrenörü Oktay Mahmuti’ye tam yetki vermek yüzde yüz doğrudur, ama mesela onun ‘pivotsuz basketbol saplantısı’ ile takımın kaderini ‘kedere’ doğru sürüklemesine seyirci kaldı. 1-2 transfer takviyesiyle takımı bir kademe üste çıkarmak mümkün olmasına rağmen, hocaya uydu yapmadı.

Yıldızoğlu’na Fransız kaldı

3-Kadın takımına Diana Taurasi, Alba Torrens, Sylvia Fowles ve Tina Charles’ı getirerek Avrupa’nın en iyi takımını kurdu. Ama başında koç olarak, yıllardır ne uzayıp ne kısalan Ceyhun Yıldızoğlu’na bıraktı. Yıldızoğlu’nun Türk kızlarını ihmal etmesine ve üstüne üstlük yabancılarını da doğru kullanamamasına Fransız kaldı.

Profesyonel genel menajer şart

G.SARAY Yönetim Kurulu, Hakan Üstünberk özelinden genele acil çıkarımlar yapmalıdır. ‘Abiler Çıkmaz Sokağı’na sapmadan her iki takımdan sorumlu, işten anlayan, iki takımın da koçlarına lafını geçirebilecek, gerekiyorsa değiştirecek, yönetim ile şube arasında köprü olabilecek profesyonel bir genel menajer atamalıdır. Avrupa kupaları ve liglerimiz için gerçek başarı potansiyeline sahip erkek ve kadın takımlarını bu yıl başarıya taşıyacak profesyonel çareyi acil üretmelidir ki, bu yıla da yazık olmasın.

Haberin Devamı

Başkan nihayet onay verdi

Hakan Üstünberk, görev süresi boyunca yorulduğunu, ailesi ve işlerine yeterince zaman ayıramadığını dile getirerek, “Gelmiş olduğumuz noktada başkanımız da bu kez beni anlayışla karşıladı, aileme ve işime sarılmama onay verdi” açıklamasını yaptı.

Yazarın Tüm Yazıları