Tülin markalarından vazgeçiyor

Stil danışmanı ve moda yazarı Tülin Kermen, alışverişi mecburiyetten değil, aşkla yapar.

Hayatımda bu işi onun kadar zevke dönüştürmüş bir kişi daha tanımadım (gerçi çok geniş bir çevrem olduğunu da iddia edemem). Dünyanın dört bir tarafındaki kaliteli ama ucuz ürün satan mağazaları, indirim dönemlerini, avantajlı yerleri bilir. Belli başlı markaların hepsi gardrobunda müstesna birer yere sahiptir. Zaten evine çocuk odası yerine giyinme odası yaptırmış bir kişidir. New York’a ve bazı Avrupa ülkelerine alışveriş turları bile düzenledi zamanında.
Bu Tülin, önceki yıl ufak ufak Budist rapiliğine doğru yol almaya başladı. Süreç, gardrobunda ne varsa satmaya kadar vardı. Önümüzdeki hafta internette yeni bir garaj satışı yapacağını duyunca aradım hemen. Her şeyin iki yol önceki krizle başladığını anlattı:

HER ŞEYİMİ TAKAS EDİYORUM

“Krizle birlikte işler azaldı, ben de kendimi eğitime verdim. Fütürist toplantılarından Tasavvuf derslerine kadar bir dolu toplantıya katıldım. Her toplantıda kafamda yeni pencereler açılıyordu. Hayatımın en üretken zamanıydı diyebilirim. Fütürizm toplantılarından birinde, ünlü fütüristlerden Jack Fresco, para biticek ve o zaman her şey düzelecek, dedi. Yok canım dedim, bunlar uçuyor. Ardından bir guru ile tanıştım ve o da hemen hemen aynı şeyleri söyledi. Paranın belirleyici olmadığı düşünmeye başladım. Ben ki, almazsam çıldırırım diyen bir köşe yazıyorum, hayatımdaki para durumunu minimuma indirmeye karar verdim. En çok giyim kuşama harcadığım için de oradan başladım tabii. Takas yani barter dönemine girdim. Gerilla mağzacılığa da böylece adım atmış oldum. İlk önce ailemden kalan vintage eşyaları, ardından marka giysilerimi sattığım 2 garaj satışı yaptım. Mail sistemiyle insanlar duydu geldi. 4 bin 200 lira kazandım. Küçük Çiflik Parkı’nda bir satış yaptım, ondan da 1080 lira kazandım. Üzerimdeki pijamayı bile Beşiktaş Pazarı’nda sattım. Geçen sene, sadece barter yaptığım giyim firmalarından (ben onlara stil danışmanlığı hizmeti veriyordum, onlar da para yerine kıyafet veriyordu) giyindim, tek kuruş harcamadım.”
Tülin bugüne kadar 4 garaj satışı yaptı ama hala gardrobunda dünyaca ünlü markaların ürünleri var. Kalanları da 5-6 Ocak’ta Trendyol’da satacak. Çoğu az kullanılmış, bazıları hiç giyilmemiş hatta etiketi üzerinde duran giysiler. Yaklaşık 90 parça var. Fiyatlar, mağazadakinden yüzde 85 oranında düşük olacak.

Topuklara koruma

Arnavut kaldırımında yürürken, mazgalların üzerinden geçerken çizilen, çime bastığınızda toprağa saplanıp kalan topuklara son veren iki icad: SoleMate ile İdeal. Sloganı; Topuklu Ayakkabılara Özgürlük. Biri Amerika’dan ithal, diğeri yerli.
Solemate; topuğun yere temas eden bölümünü koruyor. İnce topuk üzerinde durmakta zorlanıyorsanız da işinize yarayacak bir şey. Bir artısı daha var; Solemate’lenmiş topukla yürürken fazla gürültü çıkarmıyorsunuz.
İdeal ise tüm topuğu koruyor. Ezilme, sıkışma, soyulma ve sürtünmeden doğacak hasarları bertaraf ediyor.
İkisinin de farklı renkleri ve boyları var. Sokağa çıkarken takın, gideceğiniz yere varınca çıkarın. SoleMate 18.50, İdeal 19.50 lira. Şu anda yalnızca internetten sipariş verebiliyorsunuz. www.dishetopuklar.com

AVM’LERDE NELER OLUYOR

Avcılar’da kutlama sürüyor

İstanbul Avcılar’daki Pelican Mall’da yılbaşı eğlencesi sürüyor. Çocuklara yönelik ebru ve maske atölyesi, yüz boyama, sosis balon gibi etkinlikler, Noel bandosu var.

1 alışverişe 3 Peugeot

İstanbul Haramidere’deki Torium, her 75 liralık alışverişe 2011 model 3 Peugeot otomobilden birini kazanma şansı veriyor. AVM’nin içinde Türkiye’nin ilk snowparkı ile kapalı lunapark da var.
Yazarın Tüm Yazıları