Traktör lastiği balyoz ve halatla organik spor

Haberin Devamı

Alaçatı’da sadece sörf olduğunu düşünenler yanılıyor. Lanila Restoran, Myga Sörf Okulu bahçesindeki açık alanda hizmet veren Mylife Alaçatı by Sui birbirinden ilginç aktiviteleri ile Çeşme’nin en büyük açık alan spor merkezini oluşturuyor.
Madonna’nın pilates eğitmeni Michael King ile de çalışmış olan Barış Kaygusuz önderliğinde traktör lastiklerini kaldırıyor, balyozla vuruyor, halatları sallıyor, surf plajı manzarasında gerilme egzersizleri yapıyorsunuz. Pilates, reformer, spinning, TRX-Zumba, boodcamp, posture, core, sup fitness, power yoga yapabileceğiniz mekanın sahibi İkbal Karatepe’nin de deyimiyle gerçek anlamda farklı bir spor deneyimi yaşamak istiyorsanız mutlaka buraya uğramalısınız.

Traktör lastiği balyoz ve halatla organik spor

Haberin Devamı

MADONNA’NIN EĞİTMENİNİ İZMİR’E GETİRDİK
- Siz nasıl spor eğitmeni oldunuz?
- 2006 yılında Ege Üniversitesi Beden Eğitimi Spor Yüksekokulu Spor Yönetimi Bölümü’nden mezun oldum. Tenis ve voleybol antrenörlüğünün yanısıra fitness danışmanlığı, bireysel antrenörlük ve pilates koçluğu yapıyorum. Ayrıca eğitmenler için golf, binicilik, sörf ve postural bozukluklar üzerine pilates eğitimi seminerleri veriyorum.
- Birçok ünlü eğitmenle de çalışmışsınız..
- Çalışmakla kalmayıp İzmir’e de getirdik. Madonna’nın pilates eğitmeni Michael King, İspanyol fizyoterapist Juan Castellano, ABD’li fitness kreatörü ve ‘süper anne’ denilen Tracey Mallet, Avustralyalı streching uzmanı Antony  Lett, Avustralyalı yoga terapi eğitmeni Karen J.Elliet gibi uluslararası egitmenlerle çalıştım, çeşitli uluslararası spor organizasyonları için Türkiye’ye gelmelerini ve eğitimler vermelerini sağladık.

SALONLARDA KASLAR BÖLÜNEREK ÇALIŞTIRILIYOR OYSA HEPSİ BÜTÜN OLMALI
- Burada uyguladığınız Fitness Experience ne demek?
- Temele dönerek, insan vücudunu doğal ortamda kaslara gerçek görevlerini hatırlatmak demek. Vücudumuz aslında insanoğlunun hayatta kalmasını sağlayan yeteneklerle donatılmış. Ama bu, günümüzde tamamen unutuldu. İnsanoğlu eski çağlarda birçok hareket yaparak hayatta kalmayı başarıyordu. Günümüzdeyse, bu eylemleri aletlerle kopyalayarak devam ettirmeye çalışıyor. Ancak vücudumuzu yapay olarak parça parça çalıştırmakla kalıyoruz.

Haberin Devamı

Traktör lastiği balyoz ve halatla organik spor

İNSANLAR LASTİK KALDIRIP BALYOZLA VURURKEN HEYECANLANIYOR
- Siz ilk nereden duydunuz?
- Dünyada traktör training diye bir şey var. Aslında o biraz rap kültüründen türemiş. Halatlarla yapılan bir tarz da var. Ama henüz tüm dünyada da çok popüler değil. Ben 13 yıldır bu işteyim ve görüyorum ki insanlar aynı şeylerden çok sıkıldı. O yüzden stüdyomla birlikte gerçekten yeni birşeyler bulmaya çalıştım. Askeri eğitim çalışması denilen Boot Camp, T-RX denen çalışmaları biz de yapmaya başladık. Hatta hepsini bir araya getirip yeni bir deneyim yaratmaya çalıştık.
- İnsanlar bunları görünce ne diyor?
- Yeni bir şey yapmanın heyecanı, keyfine varıyorlar. Spor salonuna yazılan kimse heyecan duymuyor artık. Oysa burada lastik kaldırırken, balyozla vururken, halatları sallarken çok heyecanlanıyorlar ve gerçek birşeyler başarmanın keyfine varıyorlar. Fitnees deneyimi, her seansı yaratıcı son derece özgün mükemmel şekilde uygulanabilir bir egzersiz programı.

Haberin Devamı

Traktör lastiği balyoz ve halatla organik spor

ESKİ İNSANLAR İŞ YAPARKEN VÜCUTLARINI DAHA İYİ ÇALIŞTIRIRLARDI
- Beslenmede de doğala dönüşten bahsediliyor ya sporda da aynı şey mi var artık?
- Hani organik deniyor ya bu aslında temele dönmek. Eski insanlar sabah 6’da kalkar, tarlaya gider, hayvanları otlatmaya götürürdü, ekin toplardı. Yürürdü, tırmanırdı, eğilir kalkardı. Yani kol, bacak, karın hatta sırt kasları, tüm vücut çalışırdı. O hayvanların ürünleriyle beslenir, akşam da 8’de uyurlardı. İşte biz insanları doğal spora döndürmeye çalışıyoruz
- Nasıl yani?
- Spor salonlarında genelde kasları bölerek çalıştırırız. Oysa vücut bölünerek çalışmıyor, bütünsel yapıyor her şeyi. İşte bu bütünselliği sağlayan doğal hareketlerdir. Doğal hareketlerde koşma, atlama, sıçrama, zıplama, vurma, kaldırma, itme var. Bunları vücuda hatırlatmak gerekli.

Haberin Devamı

Traktör lastiği balyoz ve halatla organik spor

EVE ALINAN KOŞU BANDI BİR SÜRE SONRA ÇAMAŞIRLIK OLUYOR
- Spor salonlarında son derece modern aletler sunuluyor ama sonuçta biz hangi birini yapacağımızı şaşırıyoruz
- Vücudumuzu çalıştırırken neden makinelere bağlı kalalım, neden doğadan izole olalım? Bir de pazarlama tekniği devamlı yeni makineler çıkıyor, tuşa basıyorsunuz makine o kadar tekrar yapıyor, duruyor. Diğer makineye geçiyorsunuz. Oysa gerçek hayatta doğal hareketler böyle parça parça çalışmıyor.
- Bir de herkesin evine spor aleti alma sevdası var…
- Doğru özellikle bir koşu bandı alma sevdası var. Alıp da bunu gerçekten yapanlar için ne mutlu, ömürleri 10 yıl daha uzar. Ama o koşu bandı bir süre sonra çamaşırlık ya da askılık olur ve sonra ya kardeşe ya da arkadaşa verilir. Oysa evde herkesin ihtiyacı olan spor alanını yaratmak gerekli. Kimi koşu bandından 10 dakikada sıkılır kimi 60 dakika koşar. İşte aslında biz home fitness ve office fitness kurulum ve uygulamalarını da yapmak istiyoruz ama henüz bizim için uzak bir kavram.

Haberin Devamı

Traktör lastiği balyoz ve halatla organik spor

İKBAL KARATEPE (Mekan Sahibi)
MALZEMEYİ DEKOR SANIYORLAR AMA SONRA ÇOK İLGİLENİYORLAR
- Lanila Myga içinde böyle bir spor alanı yaratma fikri nasıl oluştu?
- Ben aslında hayatım boyunca hiç spor yapmamıştım. Sonra arkadaşımdan Balçova’da Sui Pilates’i duydum. Çok zinde ve iyi olduğunu söyleyince ben de gitmeye başladım. Çok iyi hissetmeye başladım. Sonra Myga’dan Ali Bey, ben ve Barış Bey bir araya gelip My Life projesini oluşturduk.
- Tepkiler nasıl?
- Başta Barış Bey olmak üzere çok iyi bir ekip var. Çünkü mutlaka motive ediyorlar. Yapabileceğine inandırıyorlar. Yaz boyunca gelenler de çok ilgilendiler. Önce dekor sananlar oluyordu ama ne olduğunu öğrenince çok ilgileniyorlar. Zaten Barış Bey bundan sonra beslenme, fitness hepsini bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Yazarın Tüm Yazıları