Telekom basit bir hizmeti bir ayda yerine getirebildi

ÖZELLEŞTİRMENİN verimi arttıracağı hep söylenilir ve savunulur. Burada Telekom ile yaşadığım bir sorunu aksettireceğim.

Bu sorunla ilgili olarak Telekom’un iki farklı birimine mail atmama ve şikayetvar.com adresine durumu anlatmama rağmen 23 Ağustos’tan beri bir yanıt alamadığımdan dolayı tarafınıza yazıyorum. Bence Telekom devlet elinde iken varolan üstün hizmet gücünü har vurup haman savurur tarzda yiyor. Başımdan geçen olay şudur:

Çukurambar’da adıma kayıtlı olan telefon hattını evimi taşımam nedeniyle nakil ettirme talebinde bulundum. Çeşitli kereler Dikmen Telekom Müdürlüğü’ne giderek ve gerekse de faks yollayarak oluşturulan bürokrasiyi aşarak eve telefon bağlatırma başarısına (!) ulaştım ve telefon numaram beyan edilerek gösterilen sözleşmeye imza attım. Atarken de nakil olacağını tekrar beyan etmeme rağmen bu gerekli dediler. Bu hattın bağlanması sırasında ev adresinin yanlış olduğunu da beyan edilmesi üzerine kendilerinin isteği üzerine tekrar istedikleri tarzda adres düzeltmesi yapılarak bilgiyi gitmekten yorulduğum ve işyerim uzak olduğu için faksla geçerek telefon bağlandı. Bu numara ile normal gelen ve giden aramalar yapabildiğimiz halde iken aradan bir süre geçtikten sonra telefon cihazını başka odaya taktığımızda dışardan gelen aramalarda cevapsız aramaların gözükmediğini ama kendimizin dışarıda başka numaraları aradığımızı görmemiz üzerine binanın sisteminde arıza olduğunu düşünerek durumun düzeltilmesini talep ettiğimizde evde iki telefon hattının bağlı olduğunu söylediler. Büyük bir tesadüf eseri öğrendiğimiz bu olay üzerine bahsettiğim numara dışında başka bir numaranın da tarafıma tahsis edildiğini saptamış olduk. Bununla ilgili olarak bugün Dikmen Telekom Müdürlüğü’ne gittiğimde nakil dilekçesine sonradan verilen numaranın bağlandığını belirtiler. Bu numaranın bağlanması ile ilgili olarak tarafıma ne bağlandığına, ne de tahsisin gerçekleştiğine dair bir geri bildirim ise yapılmamıştı. Gerçi ilk bağlanan numara için de bildirim yapılma zahmetinde bulunulmamıştı. Haber verilmeden bağlanan ikinci hattın nakil edilen telefon üzerinden olması nedeniyle de hem gereksiz yere bağlanan bu numaraya ek bir fatura ödemek, hem de ilk bağlanan hatta bağlanma ve tesis ücreti ödeme durumunda bırakılmış oldum.

Dr. Ahmet Serdar TELLİOĞLU

Yaşlının bir çukura düşmesi ne demektir

ANKARA,
başkent olalı hiç bu kadar sahipsiz olmamıştı. Her gün onlarca milletvekili ve üst düzey yönetiçinin yaşadığı Ankara’da isteyen istediği yere kocaman reklam panoları yerleştirirken, bir tane siyasetçi ve hukuk uzmanı ve mimar çıkıp da "ne yapıyorsunuz kardeşim?" demiyor. Bozuk kaldırımların yerine derin tozlu çukurlar aldı. Hergün onlarca yaşlı vatandaşımız ve bu çukurlara düşüp bir yerlerini sakatlamakta... Bazı siyasetçilerimiz başka şehirlerle uğraşmak yerine önce kendi bulundukları şehrin eksiklikleri tamamlamadıkları için Ankaramızın sorunları çığ gibi büyümekte... Eskiden biri çıkıp ’kral çıplak’ derdi ve kral kendine gelirdi. Şimdi bangır-bangır bağırıyoruz. Hiç bir yetkiliye ulaşamıyoruz.

Maalesef çok yazık!

Levent KOCASİNAN

Park değil dert yuvası

BİZLER,
Özgen Sok. No:1 Yenimahalle’de kurulu Mermer Apartmanı sakinleriyiz. Apartmanımızın bahçesiyle Akın Cad. Yunus Emre Meydanı; Çelikler süpermarketi yanı... Yenimahalle adresinde bulunan ’Doğan İstanbulluoğlu Parkı’ bitişiktir.

Bu park, bazen tinercilerin özellikle de magandaların yuvası haline gelmiştir. Haftanın 3-4-5 günü, insanları uyutmayacak ve rahatsız edecek şekilde yüksek sesle, küfürlü konuşmalar, bağırışlar, türküler, naralar, içkiler gece 01-02’ye kadar sürmektedir. Park ayrıca okullar açıldığında, öğrencilerin sigara içme ve buluşma yeri olarak kullanılmaktadır.(Parkta, geçen yıl bir delikanlının bıçaklandığı da bir gerçektir.)

Güvenlik elemanı istihdam edilmeyen bu parkta olup bitenler için polisin yardımı da -parkta sürekli bulunamadıklarından- sınırlı olmaktadır.

Yetkililerden, artık kuruluş amacına hizmet etmeyen bu parkta; üstte belirtilen dertlerimize çare olmak ümidiyle güvenlik elemanlarının görevlendirilmesini bekliyoruz.

Mermer Apartmanı Sakinleri

Aleviler bugün Güvenpark’ta

ZORUNLU
din derslerinin kaldırılması talebiyle hafta sonu İstanbul, İzmir, Adana, Malatya ve Torbalı’da basın açıklaması ve oturma eylemleri yapan Aleviler bu haftasonu Ankara’da biraraya gelecek ve ’Zorunlu din dersleri kaldırılsın’ talebini daha gür bir şekilde haykıracak. Pir Sultan Kültür Derneği’nin 52 Şube Başkanı’nın katılımı ile 6 Eylül Cumartesi saat 12.30’da Güven Park’ta oturma eylemi yapılacak. Konu hakkında bir çağrıda bulunan PSAKD Genel Başkanı Fevzi Gümüş "Tüm duyarlı yurttaşlarımızı, aydınlarımızı, sanatçılarımızı, soldan, emekten ve laiklikten yana tüm dost kurumlarımızı aramızda, yanıbaşımızda görmek, onlarla omuz omuza bu mücadeleyi büyütmek istiyoruz" diyor.

Tarih: 6.9.2008 (Bugün), Saat 12.30, GÜVENPARK

Pamuk eller ceplere

HALA
doymadık insanımızı sömürmeye, onun vicdanından geçinmeye. Hem de hangi değerlerin gölgesine girerek. Bazen müstahak diyorum, bu kadar yıldır aynı şeylerle karşılaşıp hala soyulmaya devam edenlere... Bazen de içlerindeki iyi insan umudunu silmedikleri için seviniyorum bu soygunlarla mağdur edilenlere...

Oğuzkan BÖLÜKBAŞI

Ferahladık

BAŞBAKANIMIZ
ne güzel ifade etmişler

Korgeneral Mendi ziyareti insani bir ziyarettir

Hay Allah!

Bizde bayağı endişelenmiştik; acaba paşa çantasında iki törpü bir demir testeresi iki de cep telefonunu içerdeki paşaların zulasına mı koydu diye...

Sağolun Başbakanım içimizi ferahlattınız (!)

Kazım ÇİLOĞLU

Deniz Feneri çalışıyor

ANKARA’da ’Makromarket’ ismiyle faaliyet gösteren bir market zinciri var. (Alkollü içki satmayanlardan...)

Buranın ortağı kimdir bilemem, ama çeşitli söylentiler var.

Ramazan’ın gelişiyle, bu marketlerde kasaların yanında ’Deniz Feneri Derneği’ görevlisi başı bağlı kızlar, önlerinde bağış kutuları, yerlerini aldılar.

Okurlarınızın dikkatini çekmek için paylaşmak istedim.

M.A.

Yazarın Tüm Yazıları