Tekrarı olmayan zamanlar (2)

Sayıların anlamlı dizilişi son derece ilgi çekici ve merak uyandırıcı. Çünkü belirli bir günü işaret ediyor.

Fakat o gün neler olabileceğini anlatmıyor. Ya da anlatıyor, fakat bunu yorumlayacak bilgi henüz ortaya çıkmış değil.

Sayıların sembolize ettiği durum nedir? Ne çeşit bir zamanı gösteriyor? Bunları bilemiyoruz, fakat ilgi çeken ve merak uyandıran her konuda olduğu gibi hemen korkuları uyandırmaya yönelik açıklamalar yapılmaya başlanıyor.

Bilinmeyen zaten ürkütür. Şayet bilinmeyenle ilgili korkuları tetikleyecek türden bir yorum yapılacak olursa son derece dikkat çekici ve hatta ikna edici olur.

Şimdi 4 Mayıs günü ile ilgili 01:02:03 04/05/06 rakamlarının yan yana dizildiği an, yani 4 Mayıs günü saat 01’i 2 dakika 3 saniye geçtiği an takvim sırayla dizilen altı rakamın yan yana gelmesi, neyi işaret ediyor?

Ürkütücü yorumlar yaparak sansasyon yaratmaktan vazgeçip anlamaya çalışırsak, her bir sayının sembolize ettiği kavramların ardı ardına sıralandığı veya açığa çıktığı bir durumu işaret ettiğini düşünebiliriz.

Böyle bir noktada her bir sayının gücü, titreşim değeri, yani dalga boyunu yorumlamak gerekir.

Aslında bütün bunlar insanın farkına varma derecesini gösteriyor. Fakat farkına varılanın tarifi henüz yapılacak düzeyde bir bilginin uyanmamış olduğunu da ifade ediyor.

Görmediğiniz ve bilmediğiniz bir şey, kişi üzerinde etki meydana getirmez. Getirse bile kişi tarafından anlaşılmadığı sürece yine önemi yoktur ve gelişime hiçbir katkısı olmaz. Fakat görecek, bilecek, anlayacak duruma gelindiyse, tıpkı şimdi olduğu gibi o zaman anlam kazanır.

Aslında sayılar bütün zamanlarda insanların dikkatini odakladığı ve anlam yüklediği çok önemli işaretler. Şimdi 4 Mayıs gününü işaret ediyor ve anlamlı bir dizilim oluşturuyor. Fakat 2006 yılını oluşturan sayıların hepsi birden kullanılmış, sadece son iki rakam ele alınıyor.

Bu açıdan baktığımız zaman yıl içinde pek çok ilginç gün bulabiliriz. Mesela 6 Haziran günü saat altıyı altı dakika, altı saniye geçe takvim çok ilginç görünecek; 06:06:06 06/06/06 ve böyle bir an bir daha olmayacak!

Şayet dikkatli bir gözle bütün bir yılı ve hatta yılları inceleyecek olursanız, çok ilginç anlar tespit edebilirsiniz. Önemli olan bu zamanın neyi işaret ettiğini anlayabilmek, yorumlayabilmek. Yani esas olan, farkına vardıktan sonra, farkına varılan durumun anlamını kavramak.

Özgür aşklar

Sanatsal faaliyetlerin hareketli olacağı bir gün. Özellikle ilginç yorumlar ve maddenin ötesini görünür hale getirecek keşifler veya uygulamalar açığa çıkabilir. Şimdiye kadar sadece sezilen, fakat ne olduğu anlaşılamayan durumların görünür hale gelip anlaşılması mümkün. Aşk potansiyelini tetikleyen etkilerin açığa çıktığını işaret eden gökyüzünün konumu, özgür aşkların yaşanabileceğini veya özgürlük duygusunun kuvvetli olarak hissedileceğini gösteriyor.
Yazarın Tüm Yazıları