Taşlar ve insanlar

İnsanın hayatındaki en önemli unsurlardan biri taşlar.

Taşa benzetilen insanlar, taşlaşan insanlar, yer belirleyici, koruyucu ve işaret olarak kullanılan taşlar... Değişim süreci içinde bitkilerden hayvanlara kadar pek çok şeyin taşa dönüşmesi, insanlığın evrim süreci içinde zamanı belirleyici bir unsur olarak taşı önemli kılıyor.

Milyonlarca yıllık gelişim süreci içinde kristalleşen, renk, biçim ve desenler oluşturan taşlar, insan bedenini oluşturan mineral ve elementlerle bütünleşen özellikleriyle taşlara benzetilen insanlar ve insanlığın değişen çağlarını anlatan taşlar...

Şimdi "Kristal çocuklar"ın dünyaya geldiğini söyleyecek kadar taşlarla bütünleştiğimizi göz önünde bulunduracak olursak, taşların önemini daha iyi kavrayabiliriz. Fakat bütün bunlara rağmen taşları ne kadar anlıyoruz?

Hayatımızın bir parçası olan taşları, pratik hayatımızı kolaylaştırmak için kullanabiliyor muyuz?

Taşı oyarak yaptığımız sanat eserleri, taş işçiliği, heykel, mimari, mezar taşı veya bazı noktaları işaretlemek için kullandığımız taşların dışında takı olarak kullandığımız taşlar, hayatımızın hemen her alanında yaşantımızın bir parçası. Buna rağmen taşlarla bütünleşmeyi öğreten bir disiplin henüz geliştirilmiş değil.

Kadim bilgilerin içinde taşların hem fiziksel, hem de psikolojik amaçlı kullanıldığı ve şimdi çeşitli araştırmaların yapıldığı biliniyor. Özellikle kristallerle ilgili yapılan çalışmalar ilginç boyutlara ulaşıyor. Ancak yine de pek anlaşıldığı ve pratik hayatın içinde doğru kullanıldığı söylenemez. Çünkü insan ile taşlar arasındaki bağın mekanizması çözülebilmiş değil.

Aslında insan, sahip olduğu zihinsel potansiyelini serbest bırakmayı öğrendiği zaman taşları da anlayacak duruma gelecek. Fakat elinize aldığınız taşı sevgiyle tutacak olursanız ve düşüncelerinizden kurtulup bütün dikkatinizi elinizdeki taşa yöneltecek olursanız, taşın titreşimlerini avucunuzun içinde hissedebilirsiniz. Ve bu hissin heyecanıyla zihninizde yepyeni kapılar açılabilir. Yarın Altınışık Astroloji Derneği’nde taşlarla ilgili bir konferans vereceğim. Bilgilenmek isteyenler (0216) 450 48 10’u arayabilirler.

Gizli kalmış olaylar

Hayal gücünü tetikleyen olayların meydana geleceği bir gün. Geçmişin karanlıklarına gizlenmiş ve unutulmuş bazı durumlar ortaya çıkabilir. Sahtekárlıkların ortaya çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu, alışkanlıkların değişmesi ve uygulanan sistemin yenilenmesi için zorlayıcı olayların meydana geleceğini gösteriyor. Yeraltı kaynaklarının önem kazanması ve enerji kaynaklarına yönelik çalışmaların hızlanması mümkün. Eskimiş cihazların ve aletlerin yenilenmesini gerektiren durumlar ortaya çıkacak.
Yazarın Tüm Yazıları