Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Tasarım adımları hızlanıyor

Bugün başlayan Frankfurt Tendence fuarı ve eylül ayında yapılacak olan Paris Maison&Objet, Paris Premier Vision, Milano Macef ve Londra 100% Design fuarları evlerin önündeki yeni stil haritasını baştan aşağı çizecektir; ancak dekorasyon ihtiyaçları için şimdiden arayışlara ve turlara başlayan tasarım meraklıları için, trend ne olursa olsun alışveriş yapmaktan hiç pişman olmayacakları adreslerim var.

Zamansız marka: Autoban

Mimar Seyhan Özdemir ve iç mimar Sefer Çağlar tarafından 2003 yılında kurulan Autoban, önce Wallpaper dergisinin "2004 Best Young Designers" ardından Blue Print dergisinin "2005 Best Newcomers" ve son olarak 2006’da yine Wallpaper’ın Müzedechanga için verdiği "Best Restaurant" ödüllerine layık görüldü. Autoban, uluslararası başarı halkalarına son olarak New York’ta De La Espada firmasıyla işbirliği içinde oluşturduğu markasını ekledi. Doğal malzemeler kullanılarak moda akımların tuzağına düşmeden tasarlanmış olan ürünler, zamansız olarak niteleniyor ve literatürün takipçisi bütün dergiler tarafından baştacı ediliyor (bkz. Wallpaper ağustos sayısı).

6. Kırmızı nokta burada (TAS17)

Grohe, Inalco, Noken, Villeroy&Boch ve Kohler gibi markaların vitrifiye ve armatürlerinin temsilciliğini yürüten Yütaş, banyolarında fark yaratmak isteyenleri Mecidiyeköy’deki yeni showroom’u İstanbul13’e bekliyor. Unutmadan ekleyeyim, Kohler’in İstanbul13 showroom’unda görebileceğiniz Escale koleksiyonu Red Dot ödüllü tasarımlar arasında.

www.istanbul13.com

Tüm ürünlerini özgün bir tasarım anlayışıyla üreten ünlü Fransız markası Ligne Roset, kurulduğu günden itibaren yenilikçi ve sıradışı bir çizgiyi temsil ediyor. Bunun için de, 1970’lerden bu yana sektörde tanınmış, farklı kültürlerden gelen tasarımcılarla çalışarak, geleceğin her geçen gün yenilenen yüzünü keşfediyor. Markanın tasarımlarında gözetilen temel amaç, biçim ve işlevi ideal bir şekilde buluşturmak. Ligne Roset’nin kalitesi, uluslararası ödüllerle de tescillenmiş. Son 40 yıl içinde Didier Gomez, Pascal Mourgue, Peter Maly ve Bouroullec kardeşler gibi tanımış tasarımcılarla çalışan Ligne Roset’in yeni koleksiyonunun önümüzdeki sezon ürün çeşidiyle çok dikkat çekeceğine inanıyorum. Tel: (0212) 270 82 30.

Yeni dehamız Jaime Hayon

Tüm dünyanın yakından takip ettiği, İspanya’nın önde gelen mobilya firmalarına tasarladığı birbirinden yaratıcı koleksiyonları ile dünya tasarım sahnesinin en yaratıcı tasarımcıları arasında gösterilen Jaime Hayon, 2006 yılında Elle Decor Uluslarası Tasarım Ödülü’nü almış; Wallpaper tarafından belirlenen dünyanın en önemli ilk 10 tasarımcı listesinde yerini almıştı. Hayon’un, BD Barcelona’nın 2007 koleksiyon için tasarladığı rengárenk sandalyelerden 1950’lerin MGM filmlerinden fırlamış koltuklarına, 12 farklı ayaktan oluşan fonksiyonel büfesinden İspanya’nın banyo gurusu ArtQuitect için tasarladığı (ve banyo yaparken sizi bir film yıldızı gibi hissettirecek olan!) AQ Hayon koleksiyonuna kadar pek çok muhteşem tasarımı, HAAZ Galeri’de sergileniyor. Tel (0212) 285 07 57.

Çevreci bambu

İntema Mutfak, diğer ağaç türlerine kıyasla yarı zamanda yetişen bambu ağacından ürettiği kapakları, ahşabın doğallığını tercih eden ama çevre bilinci yüksek tüketicilerin beğenisine sundu. Bambu kapaklar, kendine özgü dokusu ve görünümüyle mutfaklara egzotik bir hava katarken, dayanıklılığı ve fonksiyonelliğiyle kullanım kolaylığı sağlıyor. Bambuların dikey olarak kullanıldığı kapaklar, farklı tonlarıyla doğal malzemenin sıcaklığını mutfağa taşırken, çelik ve siyah yüzeylerle dengeli kullanılarak mutfakları şık mekanlara dönüştürüyor. Tel: (0800) 211 70 00.

Bu inekleri hiç unutmayacağız

Bugüne kadar Paris, Londra, New York, Stockholm, Buenos Aires gibi dünyanın birçok büyük şehrine renk ve eğlence katan, son olarak da Şehr-i İstanbul’u baştan sona etkisi altına alan Cow Parade ve birbirinden güzel "tasarım" inekleri, hayatımızdan çıkmayacaklar. Çünkü CowParade ürünlerinin ülkemizdeki dağıtımını yapan tasarım mağazaları zinciri BUN Design, ineklerin ufak boyuttaki heykellerini mağazalarında satışa çıkardı. Birbirinden farklı tasarımlara sahip bu inek heykellerini yakından görmek ve hatta masanızın üzerine yerleştirmek için rotanız BUN Design mağazaları.

Hepsinin hikayesi var

Gerçek alışveriş efsanesi Habitat, sonbahar-kış sezonu için hazırladığı yepyeni katalogta her ürünün özel bir hikayesi olduğu felsefesinden yola çıkmış. Tasarımcının bir beyaz kağıtla birlikte masanın başına oturduğu andan itibaren başlayan bu hikaye, sayfanın üzerine üşüşen ilham perileri arasından birisiyle anlaşıp, ürünün bütün detaylarına karar verene kadar devam ediyor. Habitat tasarımcılarının yeni koleksiyonu yaratırken geçirdikleri evrelere ve iyi bir fikrin nasıl doğup geliştiğine şahitlik etmek çok ilginç. Her sezon olduğu gibi hem teknik, hem fonksiyon, hem de estetik açıdan güçlü ürünler bulacağınız Habitat, sizi kendi evinizin hikayesini yazmanız için de cesaretlendiriyor.

Baştan çıkacaksınız

Aurea, Philips’in elektronik endüstrisi alanında pek sık rastlanmayan stil sahibi ve sofistike bir tasarıma sahip, yeni ev sinemasının adı. Paris’te ’Işıkla Baştan Çıkarmak’ (Seduction by Light) sloganıyla tüm dünyaya tanıtılan bu düz ekran LCD televizyon, baştan çıkarıcı tasarımının yanı sıra teknolojinin nimetlerinden de sonuna kadar faydalanıyor. Aurea’nın ışıkla çerçevelenmiş ekranını yaratan aktif ’Ambilight’ teknolojisi ses ve görüntü kalitesi bakımından da hayli iddialı. Televizyonun ’active frame’ özelliği sayesinde ise sadece çok yüksek bir renk ve görüntü kalitesi elde edilmekle kalınmıyor, aynı zamanda ekrana yansıyan görüntülerde de belirgin bir üç boyut etkisi yaratılıyor. Aurea’ya ister bir arzu nesnesi, ister statü sembolü deyin, bu televizyonun gerçekten sizi baştan çıkaracağı kesin! Bilgi için: www.seductionbylight.com
Yazarın Tüm Yazıları