Tartan sözünde durmadı Kocaoğlu kapıları açtı

Her şey, değerli sanatçı büyüğüm, Haldun Dormen’in beni defalarca aramasıyla başladı. İstanbul’daydım.

Haberin Devamı

‘Sahne Tozu Tiyatrosu’nun bir birinden yetenekli oyuncuları, süper gençlerle, sonunda beni tanıştırdı... Şimdi yazacaklarım, 30 yıldır tanıdığım, Konak Belediye Başkanı Sayın Hakan Tartan’ı rahatsız edecek. Kusura bakmasın. İzmir’e gazetecilik yapmaya geldim. Sayın Tartan’ın sevgili eşi Aynur muhteşem bir insan. Keşke Aynur kadar, Hakan Başkan da dobra, halka yakın olsa. Gerçekleri görse. Benim kimseyle sorunum yok. Bir İzmir aşığıyım ve halka, okuyucuya hizmet için buradayım. Şimdi gelelim sadede.  Sahne Tozu Tiyatrosu yedi yıllık alt yapı çalışmaları sonucunda M. Çağlar İşgören ve Mehmet Çiftcioğlu tarafından kurulmuş. 2007 yılında 25 kişilik ana kadrosuyla birlikte aktif olarak İzmir’in sanat hayatına giriş yapmışlar.  2008 yılında, büyük usta Haldun Dormen’in, 1954 yılında Amerika’dan Türkiye’ye getirmiş olduğu Cep Tiyatrosu’nu devralmışlar.
İlk oyun ve ilk heyecan
Sahne Tozu Cep Tiyatrosu’nun oynadığı ilk oyun, Haldun Dormen’in kendi cep tiyatrosunda oynadığı, ilk oyun olan Maitre Pierre PATHELİN (Fransız farsı). Oyunun yönetmenliğini, İşgören yapmış. İzmir’in Buca ilçesinde kurulmuş. Rahmetli Atalay Ağabey (Noyaner) ve Renault Mais Satış Müdürü Sedat Sert, ünlü yönetmen ve senarist Osman Sınav, Ankara Ticaret Odası Başkanı Sinan Aygün’de desteğini esirgememiş. Haldun Hoca ile birlikte Sahne Tozu, çok yol almış. Şimdi Şehit Fethi Bey Caddesi No: 31’de bir iş hanında sanatlarını sergilemek için büyük emek harcıyorlar. Pizzatomato bir tek el uzatmış. Haldun Hoca, Sahne Tozu Tiyatrosu’nu eski Dormen Tiyatrosu gibi görüyor. Sanata ve sanatçıya düşkün olan, İzmir halkının sağ duyusuna inanıyor. Ama Konak Belediye Başkanı Sayın Hakan Tartan’ın, bu konudaki duyarsızlığına da şaşırdığını söylüyor.
Sözler tutulmamış
Bakın bu konuda büyük usta Haldun Dormen ve Cağlar İşgören nasıl konuşuyor;
“2009-2010 sezonunda Sayın Hakan Tartan, bizi davet etti. Bu davet sırasında İzmir Şehir Tiyatrosunu kurma Projesini kendisine sunduk. Destek ve söz aldık. Hatta ilk oyun Kantocu adlı müzikal olacaktı. Bu konuyla ilgili birçok gazete dergi ve televizyonda Hakan Tartan’ın İzmir Şehir Tiyatrolarını kuracağı, Haldun Dormen ve Sahne Tozu Tiyatrosu’nun, bu projeyi, Konak Belediyesi katkılarıyla gerçekleştireceği yer aldı. Belgeler gazeteler.  Sayın Tartan sanat ve sanata düşkün bir başkan olarak, bol bol kendi reklamını yaptı. Sonra da verdiği bütün sözleri unuttu. Telefonlarımıza çıkmadı. Bunun karşılığında tek telefon ile Sayın Aziz Kocaoğlu bizi kabul etti. Oyun satın alacağını ve Büyükşehir Belediyesi olarak da gereken desteği vereceğini söyledi.” Yorum sizin sevgili okurlar.

Haberin Devamı

Tütüncüoğlu reddediyor, amma Çeşme Ilıca halkı isyan ediyor

Haberin Devamı

Evet 25 Ağustos Çarşamba günü köşemde ‘Ilıca elden gidiyor’ başlığı altında, bir İzmir ve Çeşme aşığı Nesligül Aksoy’un mailini yayınladım. Nesligül özetle, Ilıca sahilindeki rezalet görüntüleri dile getiriyordu. Bu yazımın karşılığında Çeşme Belediye Başkanı Sayın Faik Tütüncüoğlu da bir cevap göndermiş. Dürüst gazetecilik görevim gereği, yayınlıyorum. Amma, devamını Ilıca Halkı getiriyor.

Sayın; Şenay Düdek
Türk medyasında önemli bir yer edinmiş olan başarılı bir gazetecinin araştırmadan böyle bir yazı kaleme alması bizi üzmüştür.
Ilıca plajına, hafta sonları yaklaşık 40-50 bin kişi girip çıkmaktadır. Ne yazık ki buraya gelen herkesin kültür düzeyinin yüksek olduğunu söyleyemeyiz. Buna rağmen o plajdan günde 3 defa çöp toplanmaktadır. Nüfus şişmesinden dolayı yeterli olmadığı zamanlar olabilir. Ancak ilgisiz kaldığımızı asla söyleyemezsiniz. Çöp bidonu, kabin ve WC yok dediğiniz plajda; şuan hizmet veren, 16 kabin,12 WC ve 14 duş bulunmaktadır. Ayrıca her plaj girişinde 2-3 kapaklı çöp konteynırı bulunmaktadır. Bu konteynırlar günde 3 kez boşaltılmaktadır.
Faik TÜTÜNCÜOĞLU

Şimdi de söz vatandaşın

Haberin Devamı

Gelen yüzlerce mail ve fotoğraf arasında seçtiklerim. Karar siz sevgili okurlarım. Ayrıca Sayın Başkanımın danışmanları bir hesap-kitap yapsınlar. Bu durumda hafta sonu ortalama 5 bin kişiye bir duş, kabin ve WC düşüyor. O kuyruğu merak ediyorum. Acaba sıkışanlar ne yapıyor?
Sayın Şenay Hanım,
27 Temmuz tarihinde Çeşme Belediye Başkanına yolladığım maili aşağıda size de yolluyorum. Sayın Başkan yoğun işleri nedeniyle bir cevap yazmak ihtiyacını bile duymadı. Saygılarımla, Melih Koral
 Ilıca 5220 sokakta, 42 yıldır biz 62 yıldır eşimin ailesi yazlarımızı geçiriyoruz. Uzun yıllar yol, su ve bazen elektrik sorunu yaşadık, Çeşme’den hiç vaz geçmedik. Fakat, artık her taraftan gelen lağım kokusu, pislik içinde bir Ilıca plajı ve ne yazık ki kumun her tarafında, cam bira şişeleri, pislikler... Cumartesi ve Pazar günleri bariyerlerin açılması ile evimizden çıkamıyoruz. Her tarafta karpuz, kavun kabukları ve çöp dolu.
? Varan: 2
Sayın Çeşme Belediye Başkanına, EKTEKİ FOTOĞRAFLARDA Ilıca Yıldız Burnu’nun Temmuz ve Ağustos aylarındaki UTANÇ VERİCİ HALİNİ görebilirsiniz: çöpler, çadırlar, ızgaralar, bütün gece yerlerde yatan, tuvaletini yapan ve orta yerde giyinip soyunan insanlar... Saygılarımızla, Ilıca sakinleri adına Rıchard Cramer
? Varan 3
Şenay hanim, iyi günler,
 Nesligül Aksoy`un Ilıca Plajı hakkındaki fikirlerini okudum. Bende doğduğumdan beri her yaz Çeşme’ye gelirim. Her sabah saat 6:30`da Ilıca plajında yürür ve yüzerim. Annemin babası, benimde dedem olan Dr. Behcet Uz İzmir`de 10 sene Belediye Başkanlığı yaptı. Bu durumu görmediği için şükrediyorum. Her taraf pislik içinde. Hijyen sıfır. Çeşme’de doğa ve Ilıca Plajı mahvolmakta. Yardımınızı bekliyoruz. Saygılarımla; Belkıs Kalayoğlu


 

Yazarın Tüm Yazıları