Tarot içimde uyandı

Unutulmuş bilgilerin uyandığı bir dönemdeyiz. Uyandığı diyorum çünkü bilginin unutulması söz konusu değil sadece bir süre uykuda olabilir.

Unutmak, o bilgiye hiçbir zaman sahip olmadığınızın işaretidir. Sahip olmak ise, emek isteyen bir iştir ve bir kez sahip olduktan sonra unutulması mümkün değildir. Çünkü sahip olduğunuz şey, içinizde uyanır. İçinizde hissediyorsanız, sahip olmuşsunuz, demektir. Hissetmiyorsanız, henüz içinizde uyanmadığını gösterir ve içinizde uyanmamış olan da unutulur. Tıpkı gördüğünüz halde pek fazla dikkatinizi çekmeyen şeyi unuttuğunuz gibi.

Tarot’un içimde uyanması da ilginç bir tesadüfle gerçekleşti. Güneş Tutulmasından iki gün önce Hekate tapınağına gitmek için yola çıkmıştık. Aklımda sadece Hekate Tapınağında olmak ve Güneş Tutulmasının ertesi günü meydana gelen Sonbahar Ekinoks’unu tapınakta karşılayacağımın heyecanı vardı. Hekate, benim için çok özel bir sembol. Daha doğrusu Anadolu ile bütünleşen ve bilincimin derinliklerinde saklı olan bilgiyle birleştirdiğim için özel. Ve bu duygu beni İstanbul’dan Muğla’ya götürdü.

Hem Güneş tutulmasında, hem de Sonbahar Ekinoks’unda Hekate Tapınağında kendime özel bir çeşit meditasyon yaptım. Müthiş heyecan ve coşku uyandıran farklı bir tecrübe yaşadım ve bu sırada bilincimin derinlerinden yükselen, fakat o sırada adını koyamadığım bir arzu yükseldi.

İstanbul’a döndükten iki gün sonra mahallemizde bulunan tekel bayiine uğramıştım ki, bana Tarot Kartlarının bulunduğu kutuyu gösterdi ve "Yasemin Hanım bu sizin mi" diye sordu. Çok şaşırdım ve hayır, dedim. Bunun üzerine "Herhalde sizin öğrencilerinizden biri burada unutmuş olsa gerek. Bunu siz alın." Dedi ve kartları bana verdi. Ben de aldım ve müthiş heyecanlandım. Bilincimin derinlerinden yükselen arzuyu yakaladım. İşte, adını koyamadığım ve beni heyecanlandıran duygunun derinlerinde yatan bilgi buydu. Ve Tarot’u anlatmaya karar verdim.

Bugün akşam dernekte küçük bir Tarot semineri yapacağım. İlgilenenler 0216 450 48 10’dan bilgi alabilirler. Ayrıca bu köşede kartların sembollerini tek tek yazacağım. Anlayacağınız Tarot’u Türkiye’ye tanıtmış bir kişi olarak 16 sene sonra Tarot ile yeniden ilişki kuracağım.

Skandal çıkabilir

Farklı duyguların uyanacağı bir gün. Aniden meydana gelen olaylar duygusal çatışmaların ortaya çıkmasına neden olabilir. Elektrik ve elektronik cihazlarla ilgili sorunların çıkabileceğini işaret eden gökyüzünün konumu aynı zamanda sinisel gerilimlerin de olabileceğini gösteriyor. Geçmişin derinliklerinde gizli kalmış olaylar ve bilgilerin ortaya çıkmasıyla birlikte duygu ve düşünceler tamamen değişebilir. İlginç teklifler, farklı beklentiler ve skandal sayılabilecek olayların ortaya çıkması mümkün.
Yazarın Tüm Yazıları