Sorunlarla başa çıkabilirsiniz

Yıldızların etkisi başladığı zaman, yaşantınız hareketlenir.

Özellikle güçlü etkiler dönemine girdiğinizde, içsel dünyanızda nedenini anlayamadığınız bir karışıklık oluyormuş gibi hissedersiniz. İçinizden yükselen isteklerle birlikte yoğunlaşan etkinin gücü, sizi alıştığınız işlerin ve yaşantının dışındaki yerlere doğru çeker.

İşte böyle bir hal içine girdiğiniz dönemlerde karmaşık duygular ve düşünceler oluşmaya başlar. Bunun sonucunda insan, ne yapacağını bilemez hale gelir. Bir taraftan heyecan uyandıran istekler duyarken, diğer taraftan endişe ve korkuların sizi sardığını hissedersiniz. Tabii böyle bir hal içindeyken ne kimseyi dinlersiniz, ne de öğrendiklerinizi uygularsınız... Sadece güçlü etkiler sizi bir yerlerden başka yerlere sürüklüyormuş gibi bir duyguya kapılırsınız.

Halbuki, olayları akışına bırakıp içinizden yükselen sesi dinleseniz ve içinizden dışarı taşan kuvvetli enerjiyi kullanmayı bilseniz, kendinizi ve hayatınızı yönetmeyi başarabilirsiniz. Fakat insanlar genellikle kendilerini olaylara kaptırdıkları ve karmaşık duygular içinde bocaladıkları zaman sağlıklı düşünemezler. Zihinsel faaliyet sadece tek bir noktaya odaklanmış ve takılı kaldığınız konuyu büyütmekle meşguldür.

Bu tip dönemlerde düşünceleri denetlemek de çözüm bulabilmek de mümkün olmaz. Ve kişi kendisini içinden çıkılmazmış gibi görünen bir durum içinde bulur. Bu hal, devam edecek olursa kişiyi hasta eder.

Halinizi ve düşüncelerinizi değiştirmenizin mümkün olmadığı bu tip dönemlerde dış dünyanın yardımını almak gerekir. Genellikle konuşarak yapılacak yardımlar yeterli değildir. Objeler, renkler, kokular ve çevrenizin doğal desteğini almanız gerekir.

Kokular, çok hızlı bir biçimde halinizi değiştirmenize yardımcı olabileceği gibi aynı zamanda renkler ve biçimler de bilinçaltınızı etkileyecek ve sizi bulunduğunuz karmaşık halden uzaklaştıracaktır. Canlandırıcı renklere bürünebilir, yaşadığınız ortamı bu renklerle donatabilirsiniz.

Ayrıca doğanın içinde bulunmak, spor veya müzik yapmak, sanatın çeşitli alanlarıyla ilgilenmek kişinin halini de değiştirecektir. En önemlisi, sevdiğiniz işlerle uğraşmak içinizdeki sevgiyi uyandıracak ve sorunlarınıza çözüm bulabilecek hale geleceksiniz.

İlişkiler önem kazanacak

Radikal değişikliklere zorlayacak durumlar ortaya çıkabilir ve olaylar bilinçaltını derinden etkileyerek farklı isteklerin ortaya çıkmasına neden olabilir. Düşünceleri ve uygulanan sistemi değiştirmeye yönelik olayların açığa çıkacağını işaret eden gökyüzünün konumu, plan ve projelerin değişeceğini gösteriyor. Bugün Mars burç değiştiriyor ve ilişkileri sembolize eden Terazi’ye geçiyor. Uyum ihtiyacının artacağı bu devre içinde ilişkiler önem kazanacak.
Yazarın Tüm Yazıları