Sezgilerin farkına varmak

Sezgiler hakkında daha önce yazdıklarım üzerine gelen ilginç mektuplar, bu konuyu daha ayrıntılı ve kapsamlı biçimde yazmaya beni teşvik ediyor.

Öncelikle sezgilerinizin farkında olmaya çalışarak işe başlamalısınız. Çünkü, sezgilerinizin derecesini bilmek, sahip olduğunuz sezgi yeteneğini geliştirmenize yardımcı olacak.

Şimdi, kapılıp gittiğimiz dünyanın karmaşası içinde biraz daha uyanık olmaya sizi davet ediyorum. Uyanıklık hali, kendinizi kaptırdığınız dünyanın içinde size küçük de olsa bir pencerenin açılmasına yardımcı olur.

Bu bilgiler kimi zaman bildiğiniz halde göz ardı ettiğiniz şeyler olabileceği gibi, son derece önemli ve daha önce şuurlu olarak hiç aklınıza gelmeyen türden de olabilirler.

İşte asıl önemli olan budur ve bunu yakaladığınız anda sezgilerinizi anlamaya başlıyorsunuz. Çoğu zaman pratik hayatımızın içinde sezgisel olarak çeşitli bilgiler bize dokunup geçerler. Biz ise, bu sırada dikkatimizi yönelttiğimiz konu ile öylesine meşgulüzdür ki, hiç anlamayız, kimi zaman ise farkına vardığımız halde ilgilenmeyiz. Bu ilgisizliğimiz sezgilerimizin akışını durdurur.

Halbuki, sezgilerimizin bu küçük uyarılarını değerlendirmeyi başarabilsek, dikkatimizi bir an için o anda sezdiğimiz bilgiye odaklayabilsek sezgilerimiz yuvarlandıkça hız kazanan küçük taş misali büyüyerek gelişebilecek.

Şimdi, "Sezgi gücüne sahipsen elbette bu dediklerin olur. Fakat, sezgi gücü yoksa ne olacak" diyebilirsiniz. Haklıymışsınız gibi gözüken bu ifade, hiç düşünülmeden sarfedilmiş sözler olmaktan ileri gitmez. Çünkü, bütün insanlar sezgi özelliğine sahiptir. Sadece kişilerin farkındalık dereceleri, dikkat ve ilgileri az veya çoktur. Yani dikkatini sezgilerine yöneltenlerle, ilgilenmeyenler vardır. Bu durumda sezgilerin açığa çıkması ve gelişmesi için dikkatinizi sezgilere yöneltmeye başlamak bir başlangıç olacaktır.

Skandal çıkabilir

Uluslararası boyutta büyük kaçakçılık ve hırsızlık olaylarının meydana geleceğini işaret eden gökyüzünün konumu, ideallerin değişeceğini gösteriyor. Nedeni anlaşılmayan sağlık sorunları ortaya çıkabilir. Üst düzey yöneticilerin üzerinde baskı yaratan olayların gerçekleşebileceğini işaret eden gökyüzünün konumu, güç gösterilerinin de meydana gelebileceğini gösteriyor. Ayrıntıların önem kazandığı ve araştırmaların derinleştiği bir dönem.
Yazarın Tüm Yazıları