Sezgileri geliştirme yöntemleri

Anlamak istediğiniz problemi etraflıca düşünüp sorunu çözmek için neler yapılabileceğini araştırdıktan sonra rahatsız edilmeyeceğinizden emin olduğunuz sakin bir odaya çekilin.

Bir masa ya da sehpanın üzerine mum yerleştirin. Karşınıza mumun ışığını yansıtacak şekilde bir ayna asın. Şayet bunu yapamıyorsanız çok önemli değil. O zaman sadece mumu yakıp perdeleri sıkıca kapatın. Tabii bu çalışmayı gündüz yapacaksınız. Gece yapıyorsanız o zaman elektrikleri söndürün. Ve mumun karşısına geçip rahat biçimde oturun.

Bir süre mumun alevine bakın ve bu sırada bedeninizi gevşetin. Sonra gözlerinizi kapatın.

Daha önce dikkatle düşünüp yoğunlaşmış olduğunuz sorunu kuvvetle düşünmeye başlayın. Zihninizin içinde bu problemi resim olarak görmeye çalışın. Göremezseniz önemli değil, fazla uğraşmayın. Sonra bu düşünceleri terk edin.

Gözlerinizi açın ve mumun alevine dikkatinizi yönelterek düşüncelerin hepsinden sıyrılın.

Biliyorsunuz insan zihni hiçbir şey düşünmeden duramaz. Bu nedenle düşüncelerden kurtulmanıza mumun alevi yardımcı olacaktır. Aleve bakın ve hayat verici ateş olduğunu düşünün. Dikkatinizi aldığınız soluğa yöneltin. Acele etmeden soluk alın ve nefesi genzinizde hissedin ve yine acele etmeden soluğunuzu yavaşça bırakın. Bu sırada çeşitli düşünceler zihninizde uyanabilir, bunları tutmayın ve izleyin. Böylece niyetinizin dışındaki düşünceler dağılacaktır. Fakat zihninizi sürekli meşgul ediyorsa, kendinizi fazla zorlamayın ve bu çalışmayı başka bir gün tekrarlamak üzere bırakın.

Ertesi gün tekrar aynı çalışmayı uygulamak üzere oturun. Gözlerinizi açıp mumun alevine bakarak bütün düşüncelerden kurtulmayı başardığınız anda kendinizi serbest bırakın, bu arada gözlerinizi kapatabilirsiniz veya açık da olabilir. Ve bir süre öyle kalın.

Sonra zihninizde konuyla ilgili fikirler uyanmaya başlayacaktır. Bunları dikkatle takip edin ve ilk aklınıza gelen fikirleri yanınızda bulundurduğunuz kağıda not edin.

Bu tip çalışmalarda şunu hiçbir zaman unutmayın. Sezgileriniz, kendinizi zorlamadığınız ve tamamen serbest bıraktığınız zaman harekete geçer.

Yeni projeler sizi bekliyor

Geçmişin karanlıklarından ortaya çıkan olaylar son derece dikkat çekici ve düşündürücü olacak. Atalar, büyükler ve tarihin incelenmesi, aile içinde gizli kalmış konular açıklığa kavuşturulacak. Evle ilgili yarım bırakılmış ve unutulmuş işlerin tamamlanması için harekete geçme zamanı. Evde yapılacak değişiklikler gündeme gelebilir. Yeni bir girişimde bulunmak yerine geleceğe yönelik şimdiye kadar ortaya konulmayan gerçeklerin araştırılması ve projelerin yapılması için uygun zaman.
Yazarın Tüm Yazıları