Sezgileri geliştirme yöntemleri (2)

Günlük çalışmalarınızda bir çeşit oyun haline getirdiğiniz sezgilerinizi uyandırma çalışmalarında başarılı sonuçlar almaya başladıktan sonra daha detaylı uygulamalara geçebilirsiniz.

Tahminlerinizdeki tutarlılık artarken sezgilerinizin uyandığını kendiniz de fark edeceksiniz. Artık bazı sorunlarınızı çözümleyebilmek için sezgi yeteneğinizi kullanabilirsiniz. Bunun için sorunu bütün açıklığı ile düşünmelisiniz. Bu hayli zamanınızı alabilir. Fakat, öncelikle sorunun ne olduğunu anlamak ve en iyi çözümü bulmak için araştırmanız gerekiyor.

Şuurlu biçimde incelediğiniz sorunun ayrıntılarını şuuraltınıza göndermiş olursunuz. Tıpkı bilgisayar sisteminde olduğu gibi...

Bilgisayara önce araştırdığınız konunun verilerini tek tek kaydedersiniz daha sonra bu bilgilerin ışığında çözümü bilgisayardan istersiniz. Bilgisayar bütün verileri gözden geçirir, ihtimal hesaplarını kendiliğinden yapar ve en doğru sonucu bildirir.

Zihin faaliyeti bilgisayara tam olarak benzemese bile şuurlu algılamaların şuuraltına gitmesi ve tekrar şuur üstüne çıkmasının benzer biçimde olduğu söylenebilir.

Bu nedenle bir çok kişi çözemedikleri bazı sorunlarının çözümünü rüyalarında görürler. Bütün gün soruna odaklanıp sorunla ilgili çeşitli fikirleri araştırmış, incelemiş düşünmüş olan kişi gün içinde çözüme ulaşılamamış olsa bile rüya veya hiç düşünülmeyen bir anda çözüm zihinde belirir.

Zaten çözüm bulacağım diye kendinizi ne kadar zorlayacak olursanız, çözümden de o derece uzaklaşırsınız. Halbuki bir süre kendinizi zorlayıp sorunu etraflıca düşündükten sonra zihninizi ve bedeninizi serbest bırakmanız gerekir. Bunu isteyerek yapamadığımız için uyku, doğal olarak zihnimizin serbest kaldığı bir durumdur.

Böylece uyurken zihnimiz serbest kaldığı için şuuraltında biriken bilgiler ve bizi rahatsız eden sorunlar, şuurumuza rüya biçiminde yansır. Kendiliğinden meydana gelen bu durumu sezgilerinizi harekete geçirdikten sonra bilinçli bir istekle yaratabilirsiniz. Yani uyuyup rüya görmeyi beklemeden uyanık bir şuurla çözümleyebilirsiniz. (Sürecek)

İlginç çözümler

Düşüncelerin derinleştiği bir zaman. Meydana gelen olaylar bilinçaltının derinlerine gömülü duyguları harekete geçirecek ve geçmişte yaşanılmış ve unutulmuş ne varsa bütün bunların uyanmasına neden olacak. Yarım bırakılmış konuların tamamlanması veya ihmal edilmiş ailevi sorunların çözümlenmesi için olayların zorlayacağını işaret eden gökyüzünün konumu aynı zamanda ev, emlak ve korunmalı ortama ihtiyacın artacağını gösteriyor. Sürpriz fırsatlar ve ilginç çözümler ortaya çıkabilir.
Yazarın Tüm Yazıları