GeriSeyahat Valerie’yi arayınAisne’i gezdirsin
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Valerie’yi arayınAisne’i gezdirsin

Valerie’yi arayınAisne’i gezdirsin

Valerie, Fransa’nın kuzeyindeki Aisne’de yaşıyor. Tarih ve yarışma programlarına, bilmece çözmeye meraklı. Şehriyle gurur duyuyor.

Ve şehrine gelen yabancıları gönüllü olarak gezdiriyor, yapılarını, tarihini anlatıyor. Misafirin ilgi alanına göre 2-4 saatlik tur ücretsiz. Tek yapmanız gereken Uluslararası Misafirperverler Ağı’nın web sayfasına girip, önceden randevu almak...
Gezginlere ücretsiz evini açan çeşitli uluslardan misafirperverleri bir araya getiren CouchSurfing ve Hospitaly Club’dan sonra bu kez gönüllü rehberleri internet ortamında buluşturan yeni bir uluslararası birlik oluşturuldu. Global Greeter Network, şehirlerini çok seven, yurtdışından gelen ziyaretçilere tanıtmak isteyen gönüllüleri bir araya getiriyor. Birliği başlatan kişi New York’lu Lynn Brooks. 1992’de ‘Büyük Elma’yı New York’luların gözüyle yabancılara tanıtmak üzere harekete geçen, ‘Misafir Karşılama’ kampanyası kısa zamanda kulaktan kulağa yayılan Brooks’a zaman içinde diğer ülkelerden, şehirlerden katılanlar oldu. 12 ülke, 51 şehirden gönüllüler bir süre önce Global Greeter Network’ü oluşturdu.


Dostluk ve misafirperverlik üzerine kurulu gönüllü rehberlik sisteminde her yaştan, meslekten şehir âşığı ücretsiz hizmet sunuyor. Sisteme en yoğun katılım Fransa’dan. Türkiye’den ise henüz katılım yok. Gönüllüler müze, ören yeri gibi profesyonel kokartlı rehberlerin hizmet verdiği alanlara girmiyor. Kimi kentler gönüllüleri web sayfasında tanıtıyor. Örneğin Kuzey Fransa’dan Aisle, tüm gönüllülerini, ilgi alanlarıyla, fotoğraflarıyla web sayfasında tanıtıyor. Valerie, tarihe meraklı şehir aşığı. Bilmeceye, TV’deki bilgi yarışmalarına meraklı. Hatta birkaç yarışmaya katılmış. Şehrini bilmeceler sorarak gezdiriyor. Global Greeters Network kanalıyla Chicago’da mimari turuna (chicagogreeter.com), Hamburg’da (hamburg-greeter.de) yürüyerek semt gezisine çıkabilir, Şanghay’da yerel gelenekleri tanıyabilirsiniz. 2- 4 saatlik turlar çoğunlukla yürüyerek ya da toplu ulaşım araçlarıyla yapılıyor. Gönüllü rehberler şehirlerinin en çok sevdikleri, az bilinen, şaşırtıcı, öyküsü olan bölgelerini gezdiriyor. (www.globalgreeternetwork.com)

False