Uludağ yazın da gezilir
Uludağ'ın trekking ve dağ bisikleti tutkunları için sunduğu parkurlardan biri, Oteller Bölgesi'nden Bakacak Tepesi'ne uzanan parkur. Uzun ve keyifli bir yürüyüşten sonra eşsiz bir doğa manzarasının bulunduğu Bakacak Tepesi'ne ulaşanları, güzel bir sürpriz bekliyor. Yemyeşil Bursa Ovası'nı tepeden bir kartal gibi izlemek, insana doyumsuz anlar yaşatıyor.
Kış turizminin ve kayak sporunun ülkemizdeki en önemli merkezi Uludağ'da, yaz güneşinin karları eritmesiyle birlikte bambaşka bir cennet ortaya çıkıyor. Bu güzellikleri tanıtmak ve Uludağ'ı yazın da önemli bir çekim merkezi haline getirmek isteyen turizmciler, alternatif turizm atağı başlattılar. Zümrüt ormanları, pırıl pırıl akan dereleri, küçüklü büyüklü çağlayanları, buzul gölleri, rengarenk çiçekleri, Kelebekler Vadisi ve konuksever dağ köylüleri ile Uludağ, artık yaz aylarında da doğa tutkunlarını bekliyor.
Altı değişik parkur
Büyük bir bölümü milli park sınırları içinde kalan Uludağ'da, alternatif turizm tutkunları için, 6 değişik trekking ve dağ bisikleti parkurları var. Cennetkaya, Sarıalan-Çobankaya, Softaboğan Şelalesi-Bakacak Tepe, Hanlar Bölgesi-Bağlıköyü, Zirve Tepesi, Madenler Bölgesi-Göller Yöresi-Zirve parkurları, doğa tutkunlarına benzersiz güzellikler sunuyor. Turizmciler, özellikle Madenler Bölgesi parkurunu öneriyorlar. Bir zamanlar wolfram madeninin çıkarıldığı bölgede start alan yürüyüşçüler, 2300 metre yükseklikten 2487 metrelik zirveye zorlu ama keyifli bir tırmanış yapıyorlar. Bu yürüyüş sırasında Karagöl, Aynalıgöl, Kilimligöl ve Buzlugöl adlı 4 buzul gölü geçiliyor. Buralarda doyumsuz bir doğa manzarası var. Bursa, kuşbakışı izlenebiliyor. Şelalelerin oluşturduğu minik gölcüklerde yüzülüp yorgunluk atılıyor.
ZENGİN BİTKİ ÖRTÜSÜ
Uludağ'ın bu bölgesinin en önemli özelliklerinden biri de çok zengin flora ve faunaya sahip olması. Kelebekler Vadisi'nde egzotik hayvan kaçakçılarının göz diktiği ‘‘Apollon kelebeği'' yaşamakta. Temmuz ayında ortaya çıkan ve 1900 - 2500 metreler arasında yaşayan Apollon kelebekleri, dünyada yalnızca Uludağ'da bulunuyorlar. Yaz güneşi ve kar sularıyla canlanan bitki örtüsü, Uludağ'ı çiçeklerle bezeyip rengarenk bir görünüme sokuyor.
Endemik bitki ve hayvan zenginliği nedeniyle Uludağ'da 12 bin 632 hektarlık bir alan, Orman Bakanlığı Milli Parklar ve Yaban Hayatı Genel Müdürlüğü'nce korumaya alınarak milli park ilan edilmiş durumda. Milli parkta kelebeklerin yanı sıra, ayı, kurt, tilki, gelincik, tavşan, sincap, çakal, yaban domuzu gibi memeli hayvanlar da yaşama şansı buluyor. Geyikler de parkta özgürce dolaşıyor.