Türkiye'de küçük Polonya: Polonezköy - Seyahat Haberleri
GeriSeyahat Türkiye'de küçük Polonya: Polonezköy
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Türkiye'de küçük Polonya: Polonezköy

Türkiye'de küçük Polonya: Polonezköy

Bakir doğası, yemyeşil tabiatı ve yürüyüş parkurlarıyla şehrin karmaşasından uzakta bir gün geçirmek isteyenlerin akın ettiği Polonezköy huzur arayanlar için doğru adres...

Adampol diye bilinen ve İstanbul'un Beykoz ilçesinde konumlanan bir Polonya köyü olan Polonezköy, şehre sadece 20 dakika uzaklıkta oluşuyla haftasonu şehirden kaçmak isteyenler için en iyi alternatiflerin başında geliyor. Bakir doğası, yemyeşil tabiatı ve yürüyüş parkurlarıyla şehrin karmaşasından uzakta bir gün geçirmek isteyenlerin akın ettiği bu şirin köy, ulaşım imkanlarının rahat olması ve eşsiz doğası sebebiyle tarım yapılan bir köyden çok bir tatil köyüne dönüşmüş durumda.

Polonyalıların yaşadığı bu şirin köyde haftasonu tatilinizi geçirebilir, piknik veya brunch yapabilirsiniz. Ayrıca keyiflli ve lüks restoranlarında leziz yemekler de tadabilirsiniz. Düğün, organizasyon, kurumsal parti için de sıkça tercih edilen köyde kuş sesleri içerisinde keyifli ve huzurlu zamanlar geçirmek mümkün.

Türkiyede küçük Polonya: Polonezköy

Sabah saatlerinde pek çok mekanda servis edilen zengin köy kahvaltısının tadını çıkarabilir, öğlen ise kendin pişir kendin ye şeklinde hizmet veren restoranlarda mangalınızı yakabilir, ev yapımı lezzetli mezeler eşliğinde ailece piknik yapmanın keyfine varabilirsiniz. Akşam üzeri ise meşhur polonez pastasının tadına bakmalı ve bir fincan demli çay eşliğinde atmosferi doyasıya yaşamalısınız. Yöreye özel ceviz ve vişne likörlerinden alarak sevdiklerinize hediye olarak götürebilirsiniz.

Yürüyüş parkuru oldukça keyifli

Köyde bir yürüyüş turu yaparak tarihi kilise ve kültür evi gibi köye özgü mekanları görebilir, isterseniz beş kilometrelik yürüyüş parkurunda koşu yapabilirsiniz. Dileyenler ise bisiklet parkurunda pedal çevirebilir. Hayvanların özgürce dolaştığı Polonezköy Country Club bünyesindeki hayvanat bahçesi parkı, köyde görülecek diğer yerlerden biri. Sanatseverler tarafından yapılan Ağaç Oyma sergisini görmeden köyden ayrılmayın.

Türkiyede küçük Polonya: Polonezköy

Polonezköy'ün girişinde yer alan tekstil, hediyelik eşya ve yöresel tatlar sunan tezgahlara göz atmadan köyden ayrılmayın. Polonya halkına özgü takı ve süs eşyalarından zevkinize göre bir şeyler bulabilmeniz mümkün. Bunun yanında köy merkezinde bulunan Arıcılık Müzesi'ni de ziyaret edebilirsiniz. Burada doğal ortamlarda ve organik üretim teknikleri kullanılarak üretilen köy balından tadabilirsiniz. Sevdikleriniz için de leziz bir armağan olacaktır. Polonezköy'ün bir diğer simgesi olan kirazı da özellikle mevsimi olan haziran ayında alabilirsiniz. Taze meyve ve sebze tezhaglarına da göz gezdirmeden köyden ayrılmayın.

False