GeriSeyahat Tülin Şahin rehberliğinde Ege ve Akdeniz
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Tülin Şahin rehberliğinde Ege ve Akdeniz

Tülin Şahin rehberliğinde Ege ve Akdeniz

Prestijli seyahat dergisi Conde Nast Traveller’in İspanyol edisyonunda Tülin Şahin’in Türkiye’sine geniş yer ayırdı.

Traveller’ın bu ayki sayısında kullandığı iki yıldız isimden biri Türk: Tülin Şahin. Bir yanda Robert De Niro’nun, diğer yanda Tülin’in Bodrum, Datça, Fethiye ve Marmaris’i... “Türk Sahillerinin Esintisi” başlığıyla çıkan yazısında Türkiye için şu ifadeler kullanılıyor: “Dünyanın bu bölgesi imparatorlukları şekillendiren, kalpleri fetheden bir yer. Türkiye’nin güney batı köşesindeki bu bölgesinde, Ege ve Akdeniz’in suları birbirine karışıyor. Bu topraklar sadece güneşiyle değil tarihiyle de baş döndürücü. En önemlisi de Akdeniz kültürünün burada kurulmuş olması.” Traveller ekibi özellikle Ege koylarının doğal güzelliğinden, Akdeniz mutfağından ve Tülin Şahin’in güzelliğinden etkilenmiş gibi görünüyor.


Ekip, Bodrum’da şehrin ışıklarından gökyüzünü hayal ettiği gibi görememiş. Ancak Eski Datça’nın sakin doğasında aradıkları her şey var. Sahil ve yaz ateşi dahil...

“Türk sularının vaat ettiği huzur: Kilometrelerce uzanan sahiller ve plajlar. Bu sükunet burayı dünyanın en güzel bölgelerinden biri haline getiriyor”

Türkiye’ye gelip türk mutfağını derinlemesine incelemeden olmaz. Traveller ekibi de öyle yapmış. Kebap ve pideye bayılmış, zeytinyağlı ağırlıklı Akdeniz yemeklerindense ayrıca etkilenmişler.


“Ölüdeniz, Marcus Antonius’un Kleopatra’ya hediye ettiği cennet köşesi”

Traveller’ın gözünden Tülin Şahin

Andi Kling Tülin Şahin’i şöyle anlatıyor: Size modaya dair Türkiye’deki en ünlü programlardan Tülin Şahin ile Moda’nın sunucusunu takdim ediyorum. Kendisi aynı zamanda uluslararası markaların, Türkiye’deki turizmin yüzü ve kitap yazarı. Model Cindy Crawford’a benzerliği yüzünden Türkiyeli Cindy olarak tanınıyor. Danimarka doğumlu model, 19 yaşındayken moda hayallerinin peşinde ailesinin memleketi Türkiye’ye geldi. Gülüşü, pozitif enerjisi ve profesyonelliği çekimlerde onunla çalışmayı bir zevke dönüştü. İstanbul’da kocasıyla yaşayan modele tatil için nereye gittiğini sorduğumuzda “Bak işte buraya, bu deniz dururken başka yere gidilir mi” diyor.

False