Tazelik garanti
İmaj hiçbir şeydir, süslü püslü yerleri boşverin. Siz siz olun eti kasaptan, salatayı manavdan, balığı da dalgıçtan yiyin.
SABAH YAKALIYOR
Zeynel Sezgün çocukluğunda başladığı dalgıçlık merakını 1980’de milli sporculukla taçlandırdı. 1982, 91 ve 92 zıpkınla dalış Türkiye şampiyonu. Artık işin veteranı olarak kabul ediliyor. Sadece zıpkın değil, serbest ve tüplü dalış eğitmeni. Öğrencisi olsun olmasın kışın haftada 2-4, yazın her gün dalış yapıyor. İspenek’in müdavimlerinin önemli bir kısmı da kendi öğrencileri zaten. Eğer siz de kendi vurduğunuz levreğin, lüferin, akyanın tadına bakmak isterseniz 15 saat teorik, dört de dalış dersi almanız yeterli. Kursun fiyatı ders programınıza göre 650-1000 lira. Elbise,
palet, maske, şnorkel ve zıpkın gibi malzemeler de markasına göre 600-1200 lira. İspendek’teki televizyonda da bu dalışlar sırasında çekilen videolar dönüyor. Öğrenciler hatalarını görüp üzerine tartışabiliyor. Zeynel Hoca’nın bugüne kadar avladığı en büyük balıksa 2007’de Çanakkale’de yakaladığı 30 kiloluk akya. Bunların avlanma videolarını merak ederseniz; hocanın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz. www.zeynelsezgun.com.
Dalgıç sorumluluğuyla, lokantanın bütün atıkları ayrıştırılıyor. Zaten hoca her dalışında avladığı balık kadar pet şişe de çıkarıyor dipten. Zeynel Hoca’nın en büyük yardımcısıysa eşi Nazife Hanım. Onun olmadığı zamanlarda dükkânı o çekip çeviriyor.
AKŞAM PİŞİRİYOR
İspendek Balık Lokantası Hisarüstü Nispetiye Caddesi’nin sonunda, BÜMED sapağında. Köprü manzaralı, 10 masalı küçücük bir dükkân. Daha açılalı bir yıl bile olmadı. Ama şimdiden ciddi müdavimleri var ve sizi temin ederim bu haberi yaptığıma ve burayı duyurduğuma pek memnun olmayacaklar. Aslında şirin bir aile işletmesiyle dalgıçlar lokali arası bir yer. Kalorifer yok. Tıpkı balıkçı barınaklarındaki gibi sobayla ısınıyorlar. Duvarlarda hocanın kendi yaptığı balık resimleri, önemli avlardan fotoğraflar var. Fiyatlar makul: 5 liraya balık-ekmek, 7 liraya balık çorbası, kilosu 80 liradan levrek yiyebiliyorsunuz. Çok fazla meze yok. Balığı ön plana çıkarıyorlar. Ama İspendek’in en güzel yanı, samimi ortamı. İsteyen açık mutfağa girebiliyor, içeceğini dolaptan kendi alıyor, koca koca banka genel müdürleri sobanın üstünde ekmek kızartıyor. Pazartesi hariç haftanın her günü 11.00-02.00 arası açık. Yalnız hocanın yakaladığı balıklardan yiyebilmek için mutlaka sabahtan rezervasyon yaptırmanız gerek. (212) 287 23 10