GeriSeyahat Son mektup
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Son mektup

Son mektup

Washington'un Silverdale kentinden Rosacker Ailesi yasta. 21 yaşındaki Onbaşı Randall Rosacker 23 Mart'ta Nasıriye'de pusuya düşüp ölen 9 deniz piyadesinden biri. Genç Rosacker düzenli olarak ailesine yazıyordu Kuveyt'ten.

Yanında getirdiği kartlar, mektupların yanı sıra ne bulursa aklından, gönlünden geçenleri döküveriyordu. Kimisi kısacık bir not gibiydi, kimiyse uzun uzun rapor veriyordu sanki. Bu satırlarla binlerce kilometre uzaklıktaki sevdiklerinin hasretini dindirebiliyordu. Ordunun hazır yiyecek paketlerinden bile yararlanmıştı.

DALGA GEÇMİŞTİ

Makarna ve yağ sosu mukavvasının arkasına bir şeyler karalamıştı Randall Rosacker. Sadece bir aylık ömrü kaldığından habersiz, biraz dalga geçerek moralini yüksek tutmaya çalışarak şunları yazmıştı: ‘‘Sizlere bir kartpostal atmak geçti aklımdan. Ha ha... Dün gece akşam yemeğinde bunun içindekini yedim. Sabahları bir hayli soğuk oluyor. Bugün cehennemden farksız bir kum fırtınası var. Sizleri, herkesi yeniden kucaklamak için sabırsızlanıyorum. Sevgiler Randy...’’

Komutan babaya asker evlat acısı

Trident sınıfı balistik füze denizaltısı USS Alabama'da komutan olan babası Rod Rosacker aylar sonra evine döndüğü gece Randall'in ölüm haberiyle sarsıldı. Çaresiz ve kederli son satırlara bakarken, ‘‘Mektuplarının hepsini okumadım. Şu anda okuyamam. Okuyacağım zamanla. Bu satırlar bir armağan. Onu hatırlayacak, paylaşılacak bir armağan...’’ diyordu.
False