GeriSeyahat Sokak Panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak Panorama

Sokak Panorama

ZAHER PASTANESİ

Mecidiyeköy Ortaklar Caddesi üstünde beş ay önce açılan Zaher Pastanesi adını Viyana'nın ünlü çikolatalı pastasından aldı. Pastanenin yöneticisi Necati Bozan ‘‘Sacher'i Türkiye'ye ilk biz getirdik’’ diyor. Pastanenin zengin çeşitleri arasında Türk tatlıları, pastalar, kurabiyeler, turtalar, börekler, poğaçalar ve bisküviler yer alıyor. Sabahları kahvaltı vaktinde masalar doluyor. Bunun yanı sıra çevredeki işyerlerinden ve Kanal D Televizyonu’ndan paket siparişleri geliyor.

ASFALT KESİYOR

Mustafa Demir 32 yaşında ve İstanbul'daki doğal gaz hattı döşeme işinde çalışıyor. Kahramanmaraş'tan İstanbul'a gelip, iki yıl önce bu işe başlamış. Ekip halinde kendilerine belirtilen sokağa gidiyorlar. Demir makinesiyle asfalt kesme görevini üstleniyor. Pazarları tatil yapıyor, diğer günler sabahtan akşama sokak sokak dolaşıyor. İstanbul'da kaldığında geceleri şantiyede yatıyor. Memleketteki iki çocuğunu özlüyor.

GARAJ SOKAK

Mecidiyeköy'de Büyükdere Caddesi'nden sapınca Ali Sami Yen Stadı arkasındaki otobüs duraklarına dek uzanan 153 adımlık sokak. Sokağın girişinde, seyyar satıcılar ve her zaman kalabalık telefon kulübeleri nedeniyle bir curcunadır gidiyor. Sol yanda mutfak dekorasyonu mağazaları yer alıyor. Sokağın bitimindeki açıklıkta otobüs durakları ve kat otoparkı bulunuyor.

False