GeriSeyahat Sokak Panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak Panorama

Sokak Panorama

İZMİRLİ BALIKÇI

Yeniköy'de, iki yalının arasında, Boğaz'a açılan ince uzun bir koridor. Deniz kıyısındaki üç masadan birinde oturmak istiyorsanız, bir gün önceden 262 94 90 numaralı telefona rezervasyon yaptırmalısınız. Farklı balık yemekleriyle dikkat çeken bir mekán: Ege kebap, sütlü balık, patlıcan böreği, özel kalamar tava, trança kavurma vs. Servis mükemmel. Fiyat adam başı 12-13 milyon lira. Balık çorbası her zaman hazır ve enfes.

SARAY EVİ GİBİ

Semih İrteş, babası Sabri Erteş'ten aldığı icazetle kalemkár olmuş bir mimar. İlk kez 7 yaşındayken babası onu Süleymaniye Camii'nin restorasyonu için yapılan iskelelere çıkarmış; çıkış o çıkış. 14 yaşında girdiği Topkapı Sarayı evi haline gelmiş. Yurtdışından da birçok teklif alan İrteş Kuveyt, Suudi Arabistan, Türkmenistan gibi ülkelerdeki camilerin kalemişlerini yapmış. Çalışmalarına 1991 yılında kurduğu Sema Nakışhanesi'nde devam eden İrteş, kalemişi öğrenmek isteyenleri burada yetiştiriyor.

TEŞVİKİYE CADDESİ

Nişantaşı'nı Teşvikiye'ye bağlayan 462 adım uzunluğundaki Teşvikiye Caddesi, Rumeli ve Valikonağı caddeleri ile oluşturduğu kavşaktan başlıyor. Her iki tarafı butiklerle dolu cadde Teşvikiye'ye doğru ilerlerken sol yanda Rüştü Uzel Anadolu Lisesi yer alıyor. Lisenin tiyatro salonunda birkaç yıldır Hadi Çaman Tiyatrosu Yeditepe Oyuncuları sahne alıyor. Harbiye polis karakolu ile Işık Lisesi karşılıklı. Caddenin bitiminde Teşvikiye Camii bulunuyor.

False