GeriSeyahat Sokak Panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak Panorama

Sokak Panorama

GÖTÜRRR KÖFTE

Beyoğlu Büyükparmakkapı Sokak ile Tel Sokak'ın kesiştiği köşede henüz bir haftalık bir köfteci. Tekirdağ köftesi dışında piyaz ve kemalpaşa tatlısı yemek mümkün. Öğlen yoğunlaşan işler geceyarısı sonrasına kadar sürüyor. Gece bardan çıkıp karnı acıkanlar köfteye dadanıveriyorlar. Yarım ekmek 500 bin lira, porsiyon 800 bin lira. İsim ise ilgi çeksin diye bulunmuş.

GÜLTEKİN SOKAK

Dereboyu Caddesi'nden başlayan Gültekin Sokak Boğaziçi Köprüsü'nün altından geçiyor. 362 adımlık sokağın başında geçen sene restore edilen bir kilise yer alıyor. Kilisenin karşı tarafına bir alüminyum doğrama atölyesi yerleşmiş. Atölyeden gün boyu süren hummalı çalışmanın gürültüsü yayılıyor. İthal kömür de satan bir hurdacı atölyenin komşusu. Sokak sağa doğru kıvrılınca Boğaziçi Köprüsü manzaralı ahşap evlerle karşılaşılıyor. Yıkıldı yıkılcak durumdaki evlerin bazılarına satılık tabelası asılmış.

MAHALLELİDEN KAÇAMIYOR

Halil İbrahim Kır 24 yaşında. Kendisi henüz iki yaşındayken ailesi tası tarağı toplayıp İstanbul'a gelmiş ve Ferahevler'e ilk yerleşenlerin arasına katılmış. Kır, çocukluğunun Ferahevleri'ni yolları çamura bulanmış ufak bir mahalle olarak hatırlıyor. Birkaç yıldır, eniştesiyle beraber işlettikleri butikte çalışıyor. Kadın, erkek ve çocuk giysileri satıyorlar. Pazar günleri tatil yapmaya kalkarsa mahalleli evin kapısına dayanıp onu dükkana sürüklüyor. Askerliğini geçen yıl tamamlayan Kır, 16 silah arkadaşıyla birlikte buluşup düğünlere gidiyor.

False