GeriSeyahat Sokak Panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak Panorama

Sokak Panorama

İŞLER ŞANSA EMANET

Kadıköy'de 15 yıla yakın bir süredir milli piyango bayiliğini sürdüren Mehmet Alk piyasanın durgunluğundan yakınmayan az sayıdaki esnaftan biri. 1983'te Diyarbakır'dan İstanbul'a gelerek Ümraniye'ye yerleşmiş. Başlangıçtaki piyango işine sonradan kazı kazan ve sayısal loto da eklenmiş. Her an bir müşteri gelip çekiliş listesi istiyor, kazı kazan oynuyor ya da sayısal loto kuponu satın alıyor. Hafta sonları ailelerin akın ettiği Fenerbahçe Parkı civarına yollanıyor. Biri bu yıl ilkokula başlayan iki çocuğu var.

MUMHANE SOKAK

Arnavutköy'de Yalı Boyu Caddesi'nden başlayan Mumhane Sokak dik bir yokuş. 76 adımlık yokuş boyunca sağlı sollu ahşap evler var. Bunların bakımlı olanlarının pencerelerinde satılık ilanları göze çarpıyor. Sokak son derece sessiz.

Bir evin bahçesinden gelen köpek havlamasının dışında çıt çıkmıyor. Yokuşun sonuna gelindiğinde dik merdivenlerle karşılaşılıyor. Merdiveni tırmanmayı göze alanlar Etiler'e ulaşıyor.

LİLLA-KOZMİK DANS

Göztepe'de Bağdat Caddesi üzerinde otantik Hint giysileri ve aksesuarlarıyla tanınıyor Lilla. Sanskritçe'de kozmik dans anlamına gelen lilla ismini dükkánın Hintli sahibi koymuş. 12 yıl önce açılan dükkándaki el işi ürünlerin büyük çoğunluğu Hidistan'dan getirilmiş: Giysiler, eşarplar, örtüler, yastık kılıfları, çeşitli takılar, heykelcikler, mobilyalar... Ayrıca 150'ye yakın değişik tütsü bulunuyor. Hint müziğinin değişik örnekleri de kaset olarak satılıyor.

False