GeriSeyahat Sokak panorama
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sokak panorama

Sokak panorama

KERAMETLİ SOKAK

İstinye vapur iskelesinin karşısından dik bir yokuşla başlayan Kerametli Sokak, 81 adım sonra sola dönerek İstinye sırtlarında ilerliyor. 193 adımlık bu kısım ise İstinye Koyu ve Savarona yatını da içeren güzel bir Boğaz manzarasına sahip. Sokakta yer alan bahçeli villalar bu manzaranın tam karşısına kurulmuş durumda.

Veranda Restoran, Kerametli'nin tek önemli mekanı, onun haricinde sadece bir bakkal var.

ALTUNTAŞ KARDEŞLER

Akşam olup karanlık çöktüğünde Bebek'te taksi durağı önündeki kaldırımda bir minibüs beliriyor. Bu Altuntaş Kardeşler'in minibüsü. Baltalimanı'ndaki evlerinden çıkıp saat yedide minibüsün içinde dürüm satışına başlıyorlar. Malzemesini köfte, şiş ve biftekten yaptıkları dürümler sabaha kadar alıcı buluyor. Fakat en çok gece yarısını takiben acıkanlar yoğunluk yaratıyor.

BEBEK KIRTASİYE

Bebek'in tek kırtasiye dükkanı. Birkaç yıl önce tek rakibi de kapanınca bu unvanı almış. Yedi yıllık Bebek Kırtasiye öğrencilerden ziyade semtteki çok sayıda banka şubesinin ihtiyaçlarını karşılıyor. Bu nedenle en çok zarf, dosya, kağıt gibi büro malzemeleri satılıyor. Okul yılı başlangıcı haricinde ise semtte oturan gençler pek rağbet etmiyor. Ayrıca Monopoly, Scrabble gibi eğlence oyunları da dükkanın vitrinini süslüyor.

False