GeriSeyahat Sadrüddin dolması
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Sadrüddin dolması

Sadrüddin dolması

Konya’da, Selçuklular zamanından kaldığı rivayet edilen bir tür dolmadır. Meram tarafındaki dut ağaçlarının yaprağı ilkbaharda toplanıp sirke ile yumuşatılmış nar ekşisine kurulur ve sonbahara kadar bekletilir. Dolma yapılacağı zaman iki gün kaynamış manda sütünde tutulur. İç olarak rendelenmiş taze enginar, kavrulmuş koyun kıyması, acı soğan, ezilmiş nohut ve pirinç taze yağda kavrularak dut yapraklarına doldurulur ve sulandırılarak az ateşli odun fırınına verilir. Bir saat piştikten sonra üzerine sarmısak katılmış koyun yoğurdu iláve edilir.
False