GeriSeyahat Rakıyı nasıl içmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Rakıyı nasıl içmeli

Rakıyı nasıl içmeli

Ben iyi içen insanların arasında büyüdüm.

Aile'de rakı resmi içkimizdir.

Meyhanede ilk rakı içişim 16 yaşımdayken gerçekleşti.

O günden beri anasonun güzel kokusunu hep özlerim.

Yıllar geçtikçe şarap içme keyfim ağır basmaya başladı ama yine de arada bir rakı sofrasına oturmasam katiyen rahat edemem.

Yani rakı dünyasıyla ilgili pratik bilgim hayli fazla zannediyorum.

Dolayısıyla rakıyı en doğru içme yöntemi nedir sorusuna bir masada beş kişi varsa beşinin de ayrı cevap verebildiğini bilirim.

Bu konuda teorik uzmanlığa sahip kişiler bardağa sek rakı koyup, bardağı buzla çevrelenmiş bir kabın içine yerleştirirler.

Yani rakıyı buz gibi soğuturken, içine su karıştırmazlar.

Bir yudum rakı içtikten sonra olacak acılığı hemen arkasından içilen bir yudum soğuk suyu içerek giderirler.

Bu yöntem teorik olarak doğru olsa da bence hiç bir önemi yoktur ve kimseye de bunu tavsiye etmem.

Bence rakının o güzel kokusunu ve muhteşem rengini görmeden içmek zevksizliğin daniskasıdır.

Teori ne derse desin bu böyledir.

Genelde yaygın olan ve asıl keyifli olan içiş tarzı buz ve suyu rakının üstüne ilave eden ekoldür.

Ancak burada dikkatli olunması gereken bence önemli bir nokta var.

Bir çok restoranda garson rakıyı koyup, buzu atıp sonra suyu ilave edebiliyor.

Bizim ailede böyle servis edilen rakı aynen musluğa dökülür.

Buz bu şekilde sudan önce hem de çok fazla miktarda konulduğu takdirde rakıda bir kristalleşme olur ki bu hiç hoş değildir. Rakının lezzetini azaltır bu.

İlk önce rakıyı koyacaksınız sonra illa da buz gibi olması gereken suyu ilave edeceksiniz sonra da sadece bir tek buz atacaksınız.

Yani her durumda atacağınız buz miktarını abartmayın bence.

False