GeriSeyahat Parkorman'a giren çıkamayacak
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Parkorman'a giren çıkamayacak

Parkorman'a giren çıkamayacak



Sevinç YAVUZ

Maslak'taki Parkorman yeni bir kimliğe kavuştu. İçeri bir kez girenin akşam geç saatlere kadar çıkması zor. Havuz, lokantalar, spor, oyun, piknik, dj eşliğinde dans, pazar gecesi film, herşey var. Giriş 10 milyon lira. İçeride yapacaklarınız ise size kalmış.

Parkorman, geçtiğimiz salı gecesi Gloria Gaynor konseriyle açıldı. Açılışa gidenler gördüler ama gidemeyen eski müdavimlerine hemen duyuralım: Parkorman artık yepyeni bir kimliğe bürünmüş durumda. İşletmecilerinin yeni felsefesi müşterilere bütün bir günü Parkorman'da geçirtmek. Nasıl? Hemen anlatalım:

SABAH ALTIDA AÇILIYOR

Diyelim ki günlerden pazar. Ailenizle birlikte doğa içinde bir gün geçirmek istiyorsunuz. Üstelik güne de erken başlamak niyetindesiniz. Parkorman sabah saat 06.00'dan itibaren açık. Girişte ödeyeceğiniz ücret kişi başına 10 milyon lira. Ancak bu para havaya gitmiyor. Çünkü ücreti ödedikten sonra verilen manyetik kart, 10 milyon liralık harcama yapmanıza olanak sağlıyor. Dileyenler bu kartlara istedikleri kadar kredi yükletebiliyorlar. İçeride parayla uğraşmamak için. Bu rahatlığın altını çizdikten sonra Parkorman'ı anlatmaya başlayalım:

İlk durak özel yapım unlu mamüllerin satıldığı Vespa Kafe'de kahvaltı. İsteyenler çocuklarını Kids Club'a bırakabiliyor. Bundan sonra gün boyunca yapılabilecek etkinlikler çoktan seçmeli.

1.5 kilometrelik orman içinde yürüyüş, koşu ya da bisiklet. Güne daha hareketli başlamak isteyenler için fitness.

DEV BOYUTLU HAVUZ

Parkorman'ın müşterilerine sunduğu en güzel hizmetlerden biri de dev boyutlardaki havuzu. Tam 1600 metrekare. Havuzun bir özelliği ise isteyenin şezlongda isteyenin de çimenlerin üzerine serpiştirilmiş minderlerde güneşlenebilmesi.

Yemek de ihmal edilmemiş tabii. Seçenekler bol: Chef's At The Park (Ihlamur'daki Chefs Lokantası’nın şubesi), Pine Club Restaurant (İtalyan mutfağı) ya da 70 çeşit mezenin bulunduğu balık restoranı. Çok para harcamak istemeyenler için de ekmek arası döner. Bu arada ormanın büyük bir bölümü de piknik alanına ayrılmış. Pikniğe gelen aileler havuzdan ve diğer etkinliklerden de yararlanabilecekler.

KONSER, SİNEMA VE DANS

Parkorman önümüzdeki günlerde İstanbul'un kültürel etkinliklerine de ev sahipliği yapacağa benziyor.

1200 kişilik konser alanında uluslararası dj'ler her cuma gecesi dans ettirecek. Sergi salonu, amfitiyatro ve Art Academy birimleri de kültür ve sanat etkinliklerine açık. Geçtiğimiz yıllarda Şişli Belediyesi'yle yaşanan içki ruhsatı sorunu da tamamen çözülmüş. Bu arada araba meraklıları da unutulmamış. Parkorman içinde bir showroom kuran BMW araçlarını sergileyecek. İlgilenenlere BMW görevlileri özel eğitim parkurunda deneme imkanı da tanıyacak.

False