GeriSeyahat Okluk koyu nerede, nereye bağlı? Okluk koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Okluk koyu nerede, nereye bağlı? Okluk koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Okluk koyu nerede, nereye bağlı? Okluk koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır?

Okluk koyu nerede, sıklıkla araştırılan koylardan biridir. Özellikle kullanım anlamı bakımından da önem taşıyan koylar arasındadır. Bu bakımdan Okluk koyunun nerede olduğunu öğrenebilir ve buna göre rahatlıkla gidebilirsiniz. Okluk koyu nerede? Nereye bağlı? Okluk koyuna nasıl gidilir koyda neler yapılır detaylarıyla derledik.

Okluk Koyu Muğla ilinin Marmaris ilçesinde bulunmaktadır. Okluk koyuna gitmek için öncelikle Marmaris'e gitmek gerekir.

 Okluk Koyu Hakkında Genel Bilgiler

 Okluk Koyu Muğla'nın Marmaris ilçesindeki bir koydur. Geçmişte Turgut Özal'ın sık sık ziyaret ettiği bir koydur ve bundan dolayı da korumaya alınmıştır. Sonrasında piknik alanına dönüşmüştür ve sık sık ziyaretçi almaktadır. Koyun etrafında sazlıklar vardır ve bundan dolayı da koyun sonlarına doğru bir sığlaşma vardır. Bu alanda genelde balıkçı tekneleri bağlı olarak bulunur. Okluk Koyu'nun kuzey alanında çam ormanları vardır ve güney yakasında da iki adet restoran ile tesisler vardır.

 Okluk Koyu Nerede?

 Okluk koyunun nerede olduğu birçok kişi tarafından merak edilerek internetten araştırılmaktadır. Okluk Koyu Muğla ilinin Marmaris ilçesinde yer alan bir koydur. Günümüzde daha çok piknik alanı olarak kullanılmaktadır.

 Okluk Koyu Ücretli mi?

 Okluk Koyuna girişin ücretli olup olmadığı merak edilmektedir. Okluk Koyuna girişte herhangi bir ücret alınmaz. Genelde piknik için gidilen bir koy olmasından dolayı ziyaretçiler kendi malzemelerini yanlarında getirirler ve bunun için ayrıca bir fiyat ödemezler.

 Okluk Koyuna Nasıl Gidilir?

 Okluk koyuna gitmek isteyen kişilerin en hızlı şekilde Gökova üzerinden gitmeleri mümkündür. Özel araçlar ile Okluk Koyuna Marmaris üzerinden 30 dakikalık bir sürede ulaşım sağlamaları mümkündür. Gökova ya da Marmaris yolu üzerinde alternatif olarak verilen yollar da vardır ve bu tabelalar ile belirtilmiştir. Okluk koyu Marmaris'e 26 km, Dalaman Havaalanına ise 100 km bir uzaklıktadır.

 Okluk Koyunda Neler Yapılır?

 Okluk koyuna giden kişilerin burada neler yapılacağını araştırdıkları bilinmektedir. Okluk koyuna giden kişiler genellikle buraya piknik yapmak için gitmektedir. Koyun kuzey alanında çam ormanları vardır ve bu alanda doğa yürüyüşü yapmak mümkündür. Koyun güney yakasında ise iki restoran ve tesisler vardır. Burada yemek yiyebilir ya da tesislerde dinlenme imkanı bulabilirsiniz. Restoranların arkasında da bahçeler ve yürüyüş alanları mevcuttur. Karayolu bağlantısı olduğundan Okluk Koyuna kolay bir şekilde ulaşım sağlanmaktadır. Marmaris'e 26 km ve Dalaman havaalanına da 100 km uzaklıktadır.

 Okluk Koyunda Kamp Yapılır mı?

 Piknik alanı olarak kullanılan Okluk koyuna çadır ile gitmek ve kamp yapmak mümkündür. Kamp yapan kişilerden herhangi bir ücret alınmaz. Yakın çevresinde iki tane restoran var bir tane tesis vardır. Bu alanlardan alışveriş yapmak ya da restoranlarda yemek yemek mümkündür. Özel araçlar ile ulaşım sağlamak mümkün olduğundan Okluk Koyuna Marmaris üzerinden ulaşım sağlamak mümkündür.

False