GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Huzur arayanlara Kalem Adası

Kalem Adası Oliviera Resort, İzmir’in Dikili ilçesine bağlı Bademli Köyü açıklarında bulunuyor. Otel Midilli’ye 13 mil, Ayvalık’a ise 30 dakika mesafede. Odalar dört farklı konseptte hazırlanmış. Bahçe ve deniz manzaralı 29 oda var. Dublexlerin üst katında bulunan yatak odalarında manzaralı teraslar bulunuyor. Tek katlı odalardaki balkonlar yeşil bahçeye bakarken deniz keyfini de yaşatıyor. Adaya farklı bir kimlik kazandıran el işçiliği taştan inşa edilmiş şatodaki suitler ise konaklayanları farklı bir atmosfere taşıyor. Bu suitlerden üç tanesi kendi içinde iki ayrı yatak odasına sahipken iki tanesi özel girişli kulelerde yer alıyor. VIP suit ise geniş ve özel dinlenme odası, manzaralı geniş verandası ile şatonun en özel odası. Şatonun altında yer alan odalar ise palmiye ağaçlarını ve iç avluyu seyrediyor.
Sabah ve akşamları özel hazırlanmış mönülerle servis veren otelde açık, manzaralı teraslarda farklı lezzetler servis ediliyor. Kumsal ateşi gibi aktiviteler düzenlenen Beach Club’ın mönüsü ise farklı.
Sualtı zenginliğine sahip adadaki otelde aletli dalış merkezi var. Hiç dalış yapmamış misafirler bile özel eğitmenler eşliğinde dalabiliyor. Özel organizasyonlar için adayı tamamen kendine tahsis etmek isteyenlere yönelik uygulamaları olan otelin farklı paketleri mevcut. Özellikle de düğün ve balayı için. Standart odada iki kişi, yarım pansiyon konaklamanın fiyatı gecelik 160 TL. Karadaki iskelesinde geniş bir otoparkı var. Karşıya geçmek üzere adaya ait tekne sizi karşılıyor. Sonrası sadece 3 dakika. Havaalanı transferi isteyebiliyorsunuz. Edremit Havaalanı’ndan 1 saat uzaklıkta olan ada, İzmir havaalanından 1 buçuk saat uzaklıkta. www.olivieraresort.com Tel: (232) 677 80 23.

Pişmiş Toprak Sempozyumu başlıyor

Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumu’nun 5’incisi, 16 Eylül-2 Ekim arasında yapılacak. Eskişehir Tepebaşı Belediyesi tarafından daha önce 2001- 2002, 2003 ve 2010 yıllarında düzenlenen sempozyum, bu kez Kurt Kiremit Fabrikası’nın bahçesinde gerçekleştirilecek. Açılış, 16 Eylül saat 18.00’de. Bu yıl 5’i yurtdışından olmak üzere, 10 sanatçı katılacak, 29-30 Eylül’deki bilimsel toplantılarda pişmiş toprak üzerine bildiriler sunulacak.
Sempozyum süresince açılacak seramik, geleneksel el sanatları sergileriyle, tuğla ve kiremit sektörünün ürünlerinden oluşan sergiler Eskişehirlilerle buluşturulacak, konferanslar verilecek, her gece farklı gösteriler yapılacak. Ayrıca; sempozyum kapsamında seramik tornasında şekillendirme gösterileri, Sorkun ve Kınık güveçlerinde yöresel yemek yarışması gibi yarışmalar düzenlenerek, başarılı olanlar ödüllendirilecek. 1 Ekim’de Eskişehir Espark yanında saat 21.00’de Zülfü Livaneli, konser verecek. 2 Ekim’de ise Beyazıt Öztürk’ün katılımıyla, saat 18.00’de sempozyum alanında Bülent Özdemir ve Ebru Elver konseri verilecek. www.tepebasi.bel.tr

Tatil yaparken tarihi keşfedin

Hotel Berke Ranch, Antalya Kemer’e 6 km uzaklıkta. Toros Dağları’nın en yüksek ikinci tepesi olan, 2 bin 360 m’lik Tahtalı Dağı’nın eteklerinde yer alıyor. Otelde yüzme, tenis, voleybol, basketbol ve masa tenisi gibi sporları yapabilir, dağ bisikletiyle küçük gezintilere çıkabilir, profesyonel eğitmen ekibiyle Likya Yolu üzerindeki manzaraları, mitolojik Olympos Dağı’nı ve antik Phaselis harabelerini görebilir, çeşitli orman turlarında çıkabilirsiniz. Akdeniz, Fransız ve İtalyan yemeklerinin servis edildiği otelde iki kişilik standart odada konaklamanın fiyatı 15 Eylül’e kadar, kahvaltı dahil 90 Euro. www.hotelberkeranch.com

False