GeriSeyahat Nereye gitmeli
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Nereye gitmeli

Nereye gitmeli

Kuzey Ege’deki Yeşilyurt Köyü, diğer adıyla Büyük Çetmi’de, zeytin ağaçlarının arasındaki Öngen Country Hotel bu mevsimde de hizmet veriyor.

Kazdağı’nda temiz hava alın
Kartal yuvası konumu sayesinde güzel bri doğa manzarası sunan otel 80 kişilik. Sahibi, yıllardır köyün korunmasına önayak olmuş bir çevreci. Doğayı çok sevdiğinden bahçede keçi, inek, tavuk ya da bülbüllerle vakit geçirmeniz mümkün. Otelde kış aylarında hobi salonunda şömine karşısında keyif yapabilir, bilardo oynayabilirsiniz. 18 standart odasında merkezi sistem ısıtma, 24 saat sıcak su bulunuyor. İsterseniz süit, aile odası ya da villalarda kalabilirsiniz. Otelde yarım pansiyon konaklama ücreti hafta içi iki kişi 200, haftasonu 250 TL. (Tel: 0286 752 24 34)

Salzburg’da nostaljik gezi
Her yıl binlerce gezgin, izlediği, etkisinde kaldığı filmlerin çekildiği şehirleri, mekânları görmek için yola çıkıyor. Butik turizm alanında uzmanlaşan firmalar sinema meraklılarına özel turlar düzenliyor. Örneğin, üzerinden 46 yıl geçmiş olmasına rağmen hâlâ binlerce turist her yıl Neşeli Günler’in (The Sound of Music) çekildiği Salzburg’a gidiyor. Başrol oyuncusu Julie Andrews’un meşhur “Do-Re-Mi” şarkısını söylediği tepenin önünde fotoğraf çektiriyor. Salzburg’daki Panorama Tours adlı şirket özel bir gezi paketi hazırlamış. Filmin mekânlarını gezdiriyor, bilgi veriyor. Oda, kahvaltı konaklama dahil kişi başına tur ücreti 280 TL. (www.panoramatours.com)

Sevgililere özel yelken turu
Sevgililer Günü’nde hoş vakit geçirmek, kalabalıktan uzaklaşmak isteyen İstanbullu âşıklara Turkekspres farklı bir seçenek öneriyor. Akşam saat 19.00’da Kalamış Marina’da buluşup Kaptan Can Aksoy’la birlikte Marmara Denizi’ne açılın. Adaların ışıkları, yemek ve hoş müzik eşliğinde yapacağınız romantik geziden sonra saat 00.30’da yine Kalamış Marina’da olacaksınız. Yemekte şarap, peynir, kuruyemiş ve sekiz çeşit meze var. İsterseniz arkadaşlarınızı davet edebilir, kutlama kadrosunu sekiz kişiye kadar çıkarabilirsiniz. Çünkü fiyat standart: 1000 TL. (Tel: 0212 520 96 13)

Aşk treni Haydarpaşa’dan kalkacak
GeziciYak, 14 Şubat Sevgililer Günü için özel bir tren gezisi düzenliyor. Pazar günü saat 20.00’de Haydarpaşa Garı’nda buluşuluyor, közde kestane yenip sıcak şarap içiliyor. Ardından saat 20.30’da canlı müzikle tren hareket ediyor. Trendeki yemek mönüsü de oldukça geniş; ara sıcaklar, fırında piliç but ve iç pilav, salata, tatlı ve limitsiz yerli içki var. Saat 22.30 gibi tren, Arifiye’ye varıyor ve dönüş için makas değiştiriyor. 00.30’da da yeniden garda oluyorsunuz. Programın kişi başı fiyatı 195 TL. (Tel: 0212 238 51 07)

Osman Hamdi’nin izinde
Osman Hamdi Bey’i (1842-1910) tanımasanız bile “Kaplumbağa Terbiyecisi” adlı resmini mutlaka duymuşsunuzdur. Türk müzeciliğinin kurucusu kabul edilen arkeolog, müzeci ve ressam Osman Hamdi Bey öleli tam 100 yıl oluyor. Bu vesileyle Fest Travel, 27 Şubat’ta “Osman Hamdi Bey’in İzinde” adlı bir kültür turu düzenliyor. Gezi için saat 9.30’da Yıldız Caddesi’nde buluşulup Eskihisar Osman Hamdi Bey Evi Müzesi, İstanbul Arkeoloji Müzeleri Binaları, kurucusu olduğu Sanayi-i Nefise Mekteb-i Aliye Binası ve Resim Heykel Müzesi görülecek. Sanat tarihçisi Hayri Fehmi Yılmaz’ın rehberlik edeceği gezinin ücreti 75 TL. (Tel: 0212 216 10 36)

False