GeriSeyahat Kentin yeni buluşma noktası: Bomonti
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kentin yeni buluşma noktası: Bomonti

Kentin yeni buluşma noktası: Bomonti

Tarihi Bira Fabrikası'nın restore edilmesiyle başlayan Bomonti'nin değişim süreci yeni açılan mekanlarla devam ediyor. Bomonti semti, şimdiden eğlence üssü olmaya başlamış bile.

Adını semtteki ünlü bira fabrikasından alan Bomonti, Karaköy ve Galata gibi popüler semtlerin yeni alternatifi olma yolunda ilerliyor. Tarihi bira fabrikasının dönüşümüyle birlikte semtte ardı arkasına açılan üçüncü dalga kahveciler, kafeler, restoran ve havalı butikler semtin dokusunu bir anda değiştirmiş durumda. Bira fabrikasının yerine açılan Bomonti Ada, kentteki dönüşümün en büyük mimarlarının başında geliyor. İşte şehrin yeni buluşma noktası Bomonti'de ziyaret edilmesi gereken mekanlar;

1. Bomontiada

Bira fabrikasının dönüşümüyle yepyeni bir silüete kavuşan bina, kültür ve sanat aktivitelerine ev sahipliği yapan Bomontiada olarak faaliyet göstermeye başladı. İçerisinde çeşitli atölye etkinlikleri, konser ve sergi alanlarının bulunduğu mekan, defile, panayır ve kermes aktivitelerine de ev sahipliği yapıyor. Bünyesinde pek çok kaliteli gurme restoran ve kafe de bulunduran mekan eğlence ve lezzeti bir arada yaşamak isteyenlerin yeni uğrak yerleri arasına girmeyi başarmış durumda.

2. Kozmos Coffee

Üçüncü dalga kahvecilerden olan Kozmos Coffee enfes kahve çeşitleri, lezzetli kruvasan ve sandviçleri ile uğranması gereken mekanların başında geliyor. Dışarda yer alan şirin masa ve sandalyelerinde oturarak hem semtin tadına varabilir hem de kahvenizi yudumlayabilirsiniz.

Kentin yeni buluşma noktası: Bomonti

3. Bomonti 65 Pizzeria

Semtin yeni gözde İtalyanı Bomonti 65 Pizzeria. Bu kendine özgü ve şirin pizzacı semti en erken keşfeden iki ortağın işbirliğiyle açılmış. Odun ateşinde pişirilen pizzalar zengin çeşitleriyle şimdiden müdavimlerini oluşturmuş durumda. İtalya'daki pizzacıların modern bir yorumu olarak da nitelendirilebilecek olan Bomonti 65, önceden haber vermeniz durumunda özel siparişle glutensiz hamurdan pizza da hazırlıyor. Principessa Bomonti denemesi gereken spesiyal pizzalardan biri. Öğle saatlerinde oldukça kalabalık olan mekana rezervasyonsuz gitmemenizi tavsiye ederiz.

4. But First Coffee

Geniş mekanıyla kahveseverlerin buluşma noktası olan But First Coffee, lezzetli tiramisu ve tatlı çeşitleriyle de semtte nam salmış durumda. Geniş kahve menüsü ve gece geç saatlere kadar açık olmasıyla mekan, semt sakinlerini kendisine çekmeyi başarıyor.

Kentin yeni buluşma noktası: Bomonti

5. Feriköy Antika Pazarı

Her pazar semtte kurulan antika pazarı, vintage ve antika tutkunlarının üssü konumuna gelmiş durumda. Eski plaklardan, takı ve kıyafetlere kadar pek çok eski eşya ve objeyi bulabileceğiniz pazarda kahvaltı yapmak isterseniz taze yapılan gözlemelerden de tadabilirsiniz.

False