GeriSeyahat Kartalkaya mart sonuna kadar kayakçıları bekliyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Kartalkaya mart sonuna kadar kayakçıları bekliyor

Kartalkaya mart sonuna kadar kayakçıları bekliyor

Kartalkaya, yoğun kar yağışı alması nedeniyle işletmecilerle kayak severlerin yüzünü güldürüyor. Aralık ayında oteller açıldı, geçen hafta kar kalınlığı 1.5 metreyi geçiyordu. Yılbaşında büyük ilgi gören kayak merkezindeki oteller sömestr dönemi için de şimdiden rezerve edildi. Bu arada bölgede Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort adıyla yeni bir otel açıldı. Diğer otellerde de odalar elden geçirildi, mobilyalar yenilendi.

Bolu’nun Köroğlu Dağları’ndaki Kartalkaya, sezonun şanslı kayak merkezlerinden. Kardan yana sıkıntı çekmiyor. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da İstanbul ve Ankara’dan haftanın her günü, Bolu’dan hafta sonu günübirlik turlar yapılıyor. Pistlerdeki kayakçı sayısı epey arttı.

Çoğunlukla yerli turistlerin ilgi gösterdiği Kartalkaya’ya yabancı turist olarak Ruslar ve Türki Cumhuriyetler’den kayakçılar rağbet ediyor. Yılbaşında merkezde yüzde yüze yakın doluluk vardı. Sömestr dönemi için de rezervasyonlar başladı, bazı tarihlerde otellerde şimdiden yer kalmadı. Yüzü gülen işletmeciler sömestr dönemi için yine yüzde yüz doluluk bekliyor.

Yoğun kar yağışında bile yollar açık tutuluyor

Sömestr döneminde gidecekseniz, otellerin özel paket tur programları hazırlandığını belirtelim. En az 3 gece kaldığınızda fiyatlar daha ekonomik oluyor. Bu arada Kartalkaya’ya giden yolların bakımı oteller tarafından yapılıyor. En yoğun kar yağışı altında bile açık tutuluyor. Kartalkaya yolu üstündeki seyyar satıcılardan zincir alabilir, kiralayabilir, aracınız yolda kalırsa traktörle çektirebilirsiniz. Zincir fiyatları lastik ebatlarına ve pazarlığa göre değişiyor. İstanbul ve Ankara’ya yakınlığıyla dikkat çeken Kartalkaya’da mart sonlarına kadar kayak yapmak mümkün. Kayak merkezinde 3 metreye kadar kar görülebildiğini de hatırlatalım.

OTELLER ŞİMDİDEN DOLDU

Sömestr dönemine özel paket

Grand Kartal Oteli tamamı pist ve dağ manzaralı 160 odaya sahip. 28 ile 32 metrekare arasındaki odalarında uydu TV bulunuyor. Otelden, kayak taşımak zorunda kalmadan piste çıkılıyor. Restoranı 500 kişilik. Bar, mini market, butik, konferans salonu, kuaför, kapalı yüzme havuzu, SPA merkezi var. Her şey dahil hizmet veren otelde hafta içi pazar-cuma arası iki kişilik odada tek gece konaklamanın fiyatı 190 TL. Hafta sonu cuma-pazar arası bu fiyat 295 TL oluyor. Cumartesi günü için ise 345’e çıkıyor. Sömestr döneminde otelde 19-22 Ocak ve 02-05 Şubat tarihlerindeki 3’er günlük paket tatillerden herhangi birini satın alanlar iki kişilik odada tek kişi gecelik 255 TL ödüyor. (Tel: 0 374 234 50 50, www.grandkartal.com)

Odaları yeniden dekore edildi

Kartal Otel, iki blok halinde 160 oda ve 500 yatak kapasiteli. 11 süit, 19 dubleks, iki villa, 128 standart odayla hizmet veriyor. 500 metrelik snowboard pisti, çocuklar için atlıkarınca, 150 metrelik yürüyen bantı bulunuyor. Bu yıl çocuk kayak alanına 2 tane daha yürüme bandı konuldu. Ayrıca 500 kişilik restoranı, lobisinde şömine köşesi, sinema salonu, kapalı yüzme havuzu, sağlık kulübü, Türk hamamı, SPA’sı, biri diskolu olmak üzere dört barı, bowling, bilardo, spor salonları var. Tüm odalarında uydu TV izlenebiliyor. Bu yıl 80 odası yeniden dekore edildi. Otel her şey dahil sistemiyle hizmet veriyor. 19 Ocak’a kadar hafta içi iki kişilik odada kişi başı konaklamanın fiyatı gecelik 190 TL. 20 Ocak-5 Şubat arasındaki sömestr döneminde iki kişilik odada kişi başı konaklamının fiyatı 359 TL. Yalnız bu dönemde 3 geceden az konaklama için rezervasyon yapılmıyor. (Tel: 0 374 234 50 05, www.kartalotel.com)

Bu yıl bütün yataklar yenilendi

Golden Key’de bu yıl bütün odaların yatakları değişti. Fransız mimar Lea Invent’in tasarladığı otelin en önemli özelliği, 43 odasının gün ışığından ve Köroğlu Dağları manzarasından maksimum faydalanacak şekilde konumlandırılmış olması. 33 metrekarelik standart odaların yanı sıra 40 metrekarelik loft stilinde tasarlanmış dubleks suitler, 80 metrekareye varan büyüklükte geniş aile suitleri ve manzaraya hakim özel jakuzili oda seçenekleri sunuyor. İki restoranından birinin mönüsü İtalyan, diğeri Türk ve dünya mutfaklarından oluşuyor. SPA, kapalı havuz, çocuk odası, kütüphane, buz pateni sahası, fitness salonu, kuaför ve butik var. Yarım pansiyon hizmet veren otelde konaklayan müşteriler, hafta içi pazar-perşembe günleri arası 2 kişi için günlüğü 480 TL ödüyor. Hafta sonu perşembe-pazar günleri arası en az 3 gece konaklandığında iki kişi için gecelik fiyat 825 TL. Hafta sonu iki gecelik konaklamalarda iki kişi için gecelik fiyat 975 TL. Sömestr döneminde minumum 3 gece için rezervasyon yapılıyor. 3 gecelik konaklamalarda iki kişilik fiyatın gecelik fiyatı 975 TL. 4 gece ve üzeri konaklamalarda bu fiyat 825 TL oluyor. Otelde konaklayanlar ski pass için ayrıca ücret ödemiyor. Kartal Otel ya da Dorukkaya Otel pistlerinin her ikisinden de faydalanabiliyorlar. (Tel: 0 374 234 50 59, www.goldenhotels.com)

25 Şubat’tan sonra fiyatlar düşüyor

Dorukkaya Oteli’nin pistleri, hafta sonunda hava müsait olursa gece saatlerinde de açık. Cumartesi geceleri saat 22.00’de kar partisi başlıyor. Meşaleler yakılıyor, sıcak şarap ve sucuk ekmek ikram ediliyor. 209 standart oda, 9 suit, iki villayla hizmet veren otelin toplam 800 kişi kapasiteli bir restoranı, kafeleri, biri diskolu iki barı, spor merkezi, havuz, jakuzi, sauna, Türk hamamı, güzellik merkezi ve butiği bulunuyor. Tam pansiyon hizmet veren otelde hafta içi iki kişilik odada kişi başı konaklamanın gecelik fiyatı 200 TL, hafta sonu 360, pazar gecesi 250 TL. Sömestr döneminde 2 kişilik odada kişi başı konaklamanın fiyatı ise 390 TL. 25 Şubat’tan sonra fiyatlar düşecek. Otelde konaklayanlar Dorukkaya Kayak Merkezi’nde ücretsiz kayabiliyor. (Tel: 0 374 234 50 26, www.kayatourism.com.tr)

Gündüz kayak gece eğlence

Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort, Kaya Hotels & Resorts’un 9. oteli, aralık ayında açıldı. 9 katlı, yaklaşık 140 odalı otelin her cephesi farklı bir manzaraya hakim. Suit odalarda yer alan jakuzi ve şömine günün kayak ve snowboard yorgunluğunu atabilme imkanı sunuyor. Swiss Fondue Restaurant’ta Alplerin lezzetleri raclette, fondü, şarküteri, peynir çeşitleri ve özel dünya şaraplarının yer aldığı geniş bir kav, açık büfe restoranda ise damak zevkine göre farklı seçenekler servis ediliyor. Emre Ergani’nin yeni mekanı Biber Chalet de Kaya Palazzo’nun içinde. Bu arada otelin SPA’sı da dikkat çekiyor. 11 masaj odası, 2 Türk hamamı, 2 sauna, 2 buhar banyosu, güzellik merkezi, fitness salonu ve uzman kadro bulunuyor. Kartalkaya’nın beyaz karlarla örtülü panoramasına hakim 2. katta yer alan ısıtmalı kapalı havuzu ile dağların üzerinde yüzüyor hissi yaşayabilirsiniz. Otelin 600 m²’lik özel dekore edilmiş kolonsuz toplantı salonu da var. Hafta içi konaklamanın fiyatı iki kişilik odada kişi başı 300 TL, hafta sonu ise 500 TL. Sömestr döneminde yine iki kişilik odada kişi başı gecelik konaklamanın fiyatı 500 TL. Otelde konaklayanlar Dorukkaya Kayak Merkezi’nde ücretsiz kayabiliyor. (Tel: 0 374 234 50 26)

Konserler başlıyor

Bu arada otelin balo salonunda 21 Ocak, 4-11-18 Şubat tarihlerinde Ayhan Sicimoğlu konseri var. 7 Şubat tarihinde ise Altay konser verecek. Bu konserlerden Kaya Palazzo müşterileri ücretsiz yararlanabilecek. Dışarıdan gelenler 50 TL (1 yerli içki dahil) ödeyerek dinleyebilirler.

GÜNÜBİRLİK TURLAR

* CCK Travel, Kaya Otelleri’nin satış ofisi. CCK Travel ile İstanbul ve Ankara’dan otelin kayak merkezine haftanın her günü, günübirlik turlar düzenleniyor. İstanbul’dan sabaha karşı saat 03.30’da Ataköy’den, 4.00’te Etiler’den, 04.30’da Kadıköy’den, Ankara’dan ise son çıkış noktası 6.15’te olmak üzere otobüsler Kartalkaya’ya hareket ediyor. Hafta içi günlerde İstanbul’dan tur ücreti 140, hafta sonu 155 TL. Ankara’dan ise hafta içi 120, hafta sonu 140 TL.
Bu fiyatlara sınırsız lift kullanımı, sucuk ekmek ve 1 adet meşrubat dahil. Tur paketi satın almak istemeyenlere, aynı otobüslerle, İstanbul’dan 100 TL, Ankara’dan 60 TL’ye (gidiş-dönüş) ulaşım hizmeti veriliyor. (Tel: 0 212 444 52 92)
* Radikal Tur, İstanbul’dan her gün günübirlik ve konaklamalı kayak turu düzenliyor. Günübirlik turlar için araçlar saat 03.30’da Ataköy’den, 04.00’te Etiler’den, 04.30’da Kadıköy’dan kalkıyor. Kayakçılar Kartal ve Grand Kartal’ın tesislerini kullanıyor. Fiyat hafta içi 135 TL, hafta sonunda 155 TL. Bu fiyata skipass, otobüste sabah kahvaltısı, Kartalkaya’da sucuk ekmek, 1 tane alkolsüz meşrubat dahil. (Tel: 0 216 442 57 52)
* Bienal Turizm, Bolu merkezden cumartesi ve pazar günleri günübirlik tur düzenliyor. Dokuz kişiden büyük gruplar için hafta içinde de tur yapılıyor. Tur fiyatı bu sene geçen seneyle aynı, skipass, sucuk ekmekli öğle yemeği dahil 99 TL. Sadece ulaşım ücreti gidiş-dönüş 30 TL. Firma isteyenler için ekonomik kayak ekipmanı da temin ediyor. (Tel: 0 374 212 12 70)

Yeni başlayan, profesyonel  ve çocuklar için özel seçenekler

Kartalkaya’da iki kayak merkezi bulunuyor. Biri Kartal ve Grand Kartal Otelleri’nin diğeri Dorukkaya ve Palazzo Otelleri’nin.
Merkezdeki diğer otel Golden Key’de konaklayanlar da bu iki pistte kayıyor. Otellerde konaklayanlar kayak için ekstra ücret ödemiyor. Günübirlik gelip pistlerden yararlanmak isteyenler için skipass’ın fiyatı Kartal Otelleri’nin pistleri için hafta içi 60, hafta sonu 95 TL, Dorukkaya ve Palazzo Otelleri’nin pistleri için hafta içi 70, hafta sonu 110 TL. Bu ücretler tek kişi için ödeniyor.
Kartalkaya kayak merkezinde Kartal Otel pistlerinde 2 telesiyej, 6 teleski ve 3 baby lift olmak üzere toplam 11 lift bulunuyor. Mekanik tesiste toplam taşıma kapasitesi saatte 6 bin kişi. 12 adet pistte toplam uzunluk 20 km’yi buluyor. Zorluk derecelerine göre değişen pistler şöyle: Yeşil lift (chairlift - 700 m), Çamçukuru lift (chairlift - 650 m), İnekçayırı 1-2 (skilift - 900 m), Resuldede 1-2 (skilift - 600 m), Kazankaya (skilift - 650 m), Köroğlu lift (skilift - 1200 m) ve baby liftleri.
Dorukkaya ve Palazzo Otel Pistleri’nde 7’si skilift olmak üzere 11 adet pist, ayrıca profesyonel snowparkı bulunuyor. Snowparkta, 3 ana rampa, 1 corner, 3 handrail ve 3 box var. Bu arada merkezin leitner lift’in kullanıldığı 5 km’lik pistinde 4 dakikada zirveye ulaşabiliyorsunuz. Şeffaf korumalı kapağı ile dış etkenlerden korunarak zirve yolculuğunu panoramik dağ manzarası eşliğinde tamamlayabiliyorsunuz.

Kayak malzemelerini günlük kiralayabilirsiniz

Rent-a-Play adlı firma Golden Key, Dorukkaya, Palazzo, Kartal otellerinin müşterilerine hizmet veriyor. (www.rent-a-play.com) Solopet, gözlük, eldiven, mont dahil kayak kıyafetinin günlük kirası 70 TL. Grand Kartal Otel’in kayak odasında da bu fiyat aynı. Kayakların günlük kirası 40-60, snowboardların 40-50 TL civarında. Diğer otellerin kayak odalarında bu fiyatlar değişkenlik gösterebiliyor. Örneğin Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort’un kayak odasında eldiven ve gözlük fiyatları 20’şer TL. Mont, pantolon kayak kıyafeti 55-65 TL civarında. Tüm bölgede kayak eğitmeninden ders almanın fiyatı bir saat için ortalama 150 TL.

False