GeriSeyahat Jülide Kural’ın tatil sırları
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Jülide Kural’ın tatil sırları

Jülide Kural’ın tatil sırları

Oyuncu Jülide Kural, ilk gençlik yıllarından beri seyahat etmeye ilgi duyuyor, tüm dünyayı görmek istiyor: “Seyahat etmek benim için dış dünyada gördüğüm, duyduğum, dokunduğum, kokusunu hissettiğim her anın iç benliğimde bir tecrübeye dönüşmesi demek.” Avrupa ve Asya’da birçok ülke gezdi. Hayalinde ise Yeni Zelanda var. İşte Kural’ın favori mekânları...

OTELLER

Kalkan Patara Prince, Antalya
“Burası Toros Dağları’nı arkasına alan Kalkan Koyu’nun muhteşem manzarasına sahip. Mimar Turhan Kaşo’nun en ince ayrıntıları dahi önemseyen tasarımıyla kendimi hep iyi hissettiğim, denizin sonsuz maviliğine yeniden hayran olabildiğim, kaçış noktam diyebilirim.” İki kişi kahvaltı dahil 222 TL’den başlıyor.
(www.pataraprince.com)

Laşet Bungalov Evleri,
Şavşat, Artvin

“Doğu Karadeniz’in yeşilinde kaybolurken dağların görkemi karşısında insan-doğa ilişkisini sorguladığınız kişisel bir felsefi yolculuk güzeldir. Hele bir de Mete-Hülya-Bora-Nil Su’yla birlikte paylaşılan dostluk eklenince bu yolculuğa... Hep gitmeli.” İki kişi kahvaltı dahil konaklama fiyatı 130 TL. (www.laset.com.tr)

Dalaman Hilton,
Muğla

“Profesyonel hizmet veren bir otelde aradığım tüm özelliklere sahip. Temiz, donanımlı. Havaalanına olduğu kadar tüm farklı tatil bölgelerine yakın. SPA’sında kendinizi yenileyebilirsiniz.” İki kişi her şey dahil oda fiyatı 468 TL. (www.hiltondalaman.com)

RESTORAN

Boğaziçi
Borsa Restaurant, İstanbul

“Kandilli ve İstinye’de de şubeleri var. Ambiyansı, olağanüstü lezzetleri, hizmet verirken gösterdikleri özen söyleyecek pek bir şey bırakmıyor.” Kuzu tandırdan saray tepsisine, hurmalı incirden kabak tatlısına Türk mutfağından seçenekler bulabilirsiniz. (www.borsarestaurants.com)

Le Café de Paris,
Berlin

“Bazen bir mekân öyle çok yaşanmışlıklarla özdeşleşir ki ne yediğinizden çok nasıl yediğiniz önemli hale gelir. Benim için böyle bir yer Cafe de Paris.” Burası patates çorbası veya ‘wiener würstchen’ gibi Alman klasiklerini deneyebileceğiniz, Berlin’in merkezinde bir Fransız Brasserie’si. (www.mein-cafe-de-paris.de)

False