GeriSeyahat İstanbul'un en otelleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
İstanbul'un en otelleri

İstanbul'un en otelleri

İnternette sektör yayıncılığı yapan Turizm Haber web sitesi İstanbul’un farklı yönleriyle ön plana çıkan otellerini seçti. Kimi oteller fiyat listeleriyle, kimileri yabancı basının gözdesi olmaları nedeniyle listeye girdi.

En Medyatik Oteller

Batı medyasının en fazla sayfa ayırdığı, en fazla ekranlara taşıdığı oteller sırasıyla, Çırağan Palace Kempinski, Four Seasons, Ritz-Carlton, Conrad, Sofa ve Sumahan Otel.

En Eski Otel

1814’te Pera’da hizmete giren "Hotel d’Angleterre," İstanbul’un ilk oteli. Hálá ayakta olan, hizmet veren otel kısa süre önce el değiştirdi. Restorasyon tamamlandıktan sonra Pera Palas ismiyle yeniden kapılarını açacak.

En İyi Yeni Otel

Luxury Travel Magazin, dünyanın "En" özellikleri oteller listesinde Sumahan Otel’i "En İyi Yeniler" arasında gösterdi.

En Seksi Oteller

Girişimci Marc Holland’ın kurduğu Sexy Inc (Seksi A.Ş.) her yıl "Dünyanın En Seksi 100 Oteli" listesini açıklıyor. Listeye İstanbul Taksim’deki The Central Palace ile Boğaziçi kıyısındaki Çırağan Kempinski otelleri dahil edildi.
/images/100/0x0/55ea8faff018fbb8f8880862


En Çok Tartışılan Otel

Aslında Ritz - Carlton oteliyle ilgili tartışılan bir konu yok. Otelin talihsizliği kiraladığı binada. Biliyorsunuz Gökkafes, Beyoğlu ve Şişli’nin sınırlarının bir gecede değiştirilmesine sebep olduğu, İstanbul’un siluetini bozduğu için çok tartışılmıştı. Hatta, açılışında protesto gösterileri düzenlenmişti.

En İyi İş Oteli

Business Traveler’in "Dünyanın En İyi İş Otelleri" listesine baktığımızda, Conrad İstanbul’un da listeye girdiğini görüyoruz.

En İyi Avrupa Otelleri

Conde Nast Traveler’in bu kategorisindeki oteller listesinde İstanbul’daki Four Seasons, Çırağan Kempinski ve Ritz-Carlton’a yer veriliyor.

En Eski 5 Yıldızlısı

İstanbul Hilton, şehrin en eski 5 yıldızlı oteli olmakla kalmıyor. ABD dışında yatırıma karar veren Hilton yönetiminin Avrupa’dan önce Türkiye’de hizmete açtığı otel olarak da biliniyor.

En Pahalı Kral Dairesi

İstanbul’dakiler içinde en yüksek fiyatlı kral dairesine sahip otel Çırağan Palace Kempinski. Boğaza nazır odada gecelik konaklamanın bedeli 23 bin 600 dolar.

En Ucuz 5 Yıldızlı Otel

En ucuz kavramı biraz tartışmalı olmakla beraber, iki hafta önce Ekonomist Dergisi tarafından yapılan araştırmada gecelik 124 dolarlık fiyatıyla Merter’deki Green Park Hotel, listenin en ucuzu olarak verilmişti.
False