GeriSeyahat Ä°lginç mutfak önerileri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Ä°lginç mutfak önerileri

Ä°lginç mutfak önerileri

Bisküvilerin taze kalması için pirinçle birlikte teneke kutuya konulması, sosislerin kızartılırken patlamaması için süte batırılması gibi pratik mutfak önerileri, özellikle ev hanımlarının işlerini büyük ölçüde kolaylaştırıyor. İnternet sitelerinden derlenen bilgilere göre, çoğu bilinmeyen pratik mutfak önerilerine her gün bir yenisi ekleniyor.

Uzmanlar, özellikle hanımların iÅŸlerini kolaylaÅŸtıran, kullanılan ürünlerden ya da malzemelerden daha verimli bir ÅŸekilde faydalanmak için geliÅŸtirilen pratik bilgilerin, dikkate alınmasını öneriyor.Â

 

Bisküvi ve kurabiyelerin taze kalmasını saÄŸlamak amacıyla teneke bir kaba konulması ve yanına bir avuç pirinç bırakılmasının anlatıldığı internet sitelerinde yer alan ilginç, ilginç olduÄŸu kadar da yararlı pratik bilgilerden bazıları şöyle:Â

 

''Sosislerin patlamasını önlemek için fırın ya da ızgaraya koymadan önce soÄŸuk süte batırmanız yeterli olacaktır.Â

 

C vitamini deposu portakalları sıkmadan önce yarım saat soÄŸuk suda bekletirseniz, elde edeceÄŸiniz portakal suyu miktarı yaklaşık 3'te bir oranında artacaktır.Â

   Â

TAVUÄžU LÄ°MONLA YUMUÅžATIN

   Â

Tavuk etinin daha yumuÅŸak, güzel kokulu ve lezzetli olması için, piÅŸirmeden önce tavuÄŸu yarım limon ile iyice ovalayın. Sonra da tavuÄŸun üzerine ve içine rendelenmiÅŸ limon kabuÄŸu koyun.Â

 

Mantar temizlemek oldukça zaman alıcı ve özen gösterilmesi gerekenbir iÅŸtir. Bunun için en iyi yöntem, mantarları nemli bir bezle ovmaktır. Ayrıca piÅŸirdiÄŸiniz mantarların kararmamasını istiyorsanız, piÅŸirirken içine yarım limon sıkın.Â

 

Karnıbahar piÅŸirirken eve yayılan kokudan kurtulmak için piÅŸirme suyuna bir parça tuz ve iki kaşık sirke ilave edip, suyun üzerinde köpük oluÅŸumunu bekledikten sonra, içine sebzeleri atın.Â

 

Fırınınıza sinmiÅŸ kötü yemek kokularını temizlemek için yemek yapmadan önce fırınınızın ortasına yarısı sirke yarısı su ile doldurulmuÅŸ bir tava koyun. Fırınınızı birkaç dakika için ısıtın. Daha sonra soÄŸumaya bırakın. Fırınınız beklediÄŸinizden da güzel kokacak.Â

   Â

 MÄ°KRODALGA FIRININ ÖMRÃœNÃœ UZATMAK İÇİN...Â

   Â

Mikrodalga fırınınızın ömrünü uzatmak istiyorsanız içindeki buharıalması için en az haftada bir kez, bardaÄŸa konulacak suyu fırın içindebir kaç dakika döndürün.Â

 

Buzdolabınızdaki yiyecek kokularını gidermek için, pamuk parçasının üzerine bolca vanilya dökün. Sonra su dolu bir bardağın içine atarak buzdolabına koyun.Â

 

Zamanla mat bir renge bürünen çaydanlığı eski görünümünü kazandırmak için yarım bardak sirkeye bir tutam tuz atıp, sert bir süngeri buna batırarak çaydanlığı silin."

  Â

False