GeriSeyahat Hollanda Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Hollanda Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Hollanda Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? Vize Kaç Günde Çıkar? Nasıl Başvuru Yapılır?

Hollanda öğrenci vizesi için Hollanda Konsolosluklarına başvuru yapabilirsiniz. Öğrenci olarak kabul gördüğünüz kurum aracılığı ile de başvuruyu başlatmanız mümkündür. Bunun için tüm evrakları doğru ve eksiksiz tamamlayarak yetkililere vermeniz gerekir. Hollanda öğrenci vizesi ortalama olarak 10 gün içinde sonuçlanır ve tarafınıza bilgilendirmesi yapılır. Hollanda öğrenci vizesinin başvuru süreciyle ilgili detayları da sizler için derledik.

Hollanda'da eğitim görmeniz için öğrenci vizesi almanız gerekir. Bunun için sizden istenen evrakları tamamlamanız ve konsolosluklara başvuru yapmanız gereklidir. 

 Hollanda Öğrenci Vizesi Nasıl Alınır? 

 Hollanda eğitim için dünya genelinden öğrenci kabul eden bir ülkedir. Eğitim görmek için genelde Hollanda'dan Provisional Residence Permit vizesi tercih edilmektedir. Bu vize ile Hollanda'dan oturma izni almadan önceki 6 aylık süreçte ülkede konaklama hakkına sahip olursunuz. Oturma izni almadan önceki geçiş süreci için alınan vizeye öğrencilerin seyahat etmeden 3 ay önce başvurması gerekir. Vizenin süreci uzun olduğundan ve detaylı inceleme gerektirdiğinden vaktin uzun olması önemlidir. Öğrenci vizesine ise kabul aldığınız eğitim kurumuna başvurarak da alabilirsiniz. Eğitim göreceğiniz kurum aracılığı ile daha kolay bir şekilde öğrenci vizesi almanız mümkündür. 

 Vize Kaç Günde Çıkar? 

 Öğrenci vizesi için yapılmış olan başvurular 7 - 15 iş günü içinde sonuç vermektedir. Eğer belgelerinizde bir eksiklik ya da yanlış bilgi olmazsa bu süre ortalama 10 iş günü olarak kabul edilir. Fakat eğer belgelerinizde ya da bilgilerinizde bir yanlışlık varsa sürenin uzaması mümkündür. Belgelerinizin tam olması halinde yetkililerin farklı belgeler isteme hakkı da bulunur. Bu nedenle süreci 1 ay olarak kabul ederek seyahatten en az 30 gün öncesinde başvuru yapmakta fayda vardır. Bu şekilde seyahat tarihinizde bir gecikme olmadan Hollanda'ya gitmeniz mümkün olur. 

 Nasıl Başvuru Yapılır?

  Hollanda öğrenci vizesi almadan önce ülkede yaşamanızı sağlayacak kadar paranın bulunduğu bir hesap açmanız gerekir. Eğer dil kursu için Hollanda'ya gidecekseniz bunun belgesi olması gerekir. Eğer eğitim kurumunda lisans ya da yüksek lisans eğitimi alacaksanız bunun için de eğitim kurumuna kabul belgenizin olması gerekir. Hollanda Konsolosluğu tarafından tüm belgelerin işlenmesi ve vize başvurusunun sonuçlandırılması ortalama 10 gün alabilir. Buna göre seyahat tarihinden önce başvuru zamanını belirlemeniz gerekmektedir. 

 Hollanda Öğrenci Vizesinde İstenen Evraklar 

 Hollanda'dan öğrenci vizesi çıkarmak isterseniz pasaport, biyometrik fotoğraf, Hollanda schengen vize başvuru formu, tam vukuatlı nüfus kayıt örneği ve finansal durum belgesi istenmektedir. Bunların yanında vize talep dilekçesi, öğrenci kabul belgesi, öğrenci belgesi ve seyahat sağlık sigortası gerekir. Eğitim için gidilmesinden dolayı dil yeterlilik belgesi de yetkililer tarafından talep edilen belgeler arasındadır. 

 Dil yeterlilik belgesinin yanında eğer gerekli görülürse kısa bir mülakat da yapılabilir. Bazı durumlarda bu belgelere ek olarak farklı belgeler istenmesi de mümkündür. Bu kişiden kişiye göre değişiklik gösterebilen bir durumdur. 

False