GeriSeyahat Gurme dondurmalar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Gurme dondurmalar

Gurme dondurmalar

Bu yazın favori dondurma çeşidiniz hangisi? Eğer hâlâ çikolatada kaldıysanız çok demodesiniz demektir. Zira butik dondurmacılar artık gurme çeşit seçenekleriyle karşınızda.

Dünyada en çok tercih edilen dondurma çeşitleri vanilya, çikolata, çilek ve nane. Ancak artizan yemek trendiyle normalde dondurması olabileceğini asla düşünemediğiniz yiyecekler de mönülerde yer alıyor. Bu farklı dondurma çeşitleri artık bir statü sembolü oldu gibi. Kimse sipariş vermese bile, sırf prestij için dondurmacılar mönülerinde garip seçenekler bulunduruyor.

DENEYİP ÖZLERİNE DÖNÜYORLAR

Bu konuda başı çeken yerlerden biri ABD’de, Arizona’daki Sweet Republic. Mönüde portakallı çikolatalı, çekilmiş taze biberli, ballı küflü peynir ve yerel malzemelerden yapılan tatlı mısırlı dondurma var. Keza Manhattan’daki Il Laboratoria del Gelato’da siyah susam, avokado, Earl Grey çay ve çedar peynirli dondurmalarıyla meşhur. Reçelli keçi peyniri, tempura ve beykın da denemeye değer çeşitlerden...
Peki bu dondurmalara ne kadar talep var? Dondurmacıların belirttiğine göre müşteriler çoğunlukla ilk ziyaretlerinde bu değişik tatları deniyor ama daha sonra yeniden kendi sevdikleri çeşide dönüyor. Ancak tek bir ziyaret bile mekân sahiplerine yetiyor. Bu sayede, eğlenceli deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaşıp, mekanın adını duyuruyorlar.

HURMA VE SAFRAN

Türkiye’de de farklı lezzetler deneniyor. Maraş dondurması hâlâ en sevilen çeşitlerden olsa da alışılmadık çeşitlerin sayısı artıyor. Örneğin Cremeria Milano’da ramazana özel hurmalı ve helvalı dondurma var. Viagelato Ice Cream’deyse 250 çeşit arasında en çok safranlı ve beyaz kahveli dondurma tercih ediliyor.

False