Selim ONAT
Yaz biter, tat kalır! En iyi 10 sahil restoranı...
Sevdiklerinizle açık hava ve maviliğe karşı güzel bir sofraya oturmadan yaza veda etmeyin. Peki nereye? Üç tarafı denizlerle, kıyıları restoranlarla çevrili ülkemizin manzarası, yaratıcı ve yenilikçi mutfağıyla deniz kenarındaki en iyi restoranlarını jürimiz Hürriyet Seyahat okurları için seçti.
Sevdiklerinizle açık hava ve maviliğe karşı güzel bir sofraya oturmadan yaza veda etmeyin. Peki nereye? Üç tarafı denizlerle, kıyıları restoranlarla çevrili ülkemizin manzarası, yaratıcı ve yenilikçi mutfağıyla deniz kenarındaki en iyi restoranlarını jürimiz Hürriyet Seyahat okurları için seçti.
Fotoğrafları: Restoranların web ve sosyal medya sayfaları
Fotoğrafları: Restoranların web ve sosyal medya sayfaları
Ebru Erke – TV programcısı, yemek yazarı
Ufuk Kaan Altın – Gurme
Salih Seçkin Sevinç – Harbiyiyorum.com kurucusu
Nilay Örnek – Gazeteci
Aylin Öney Tan – Gazeteci
Ufuk Kaan Altın – Gurme
Salih Seçkin Sevinç – Harbiyiyorum.com kurucusu
Nilay Örnek – Gazeteci
Aylin Öney Tan – Gazeteci
Kebap çeşitlerinin yanı sıra levrek, sazan ve alabalık ızgara da pişiriyorlar. Aylin Öney Tan, “Türkiye’nin en iyi patlıcanlı kebabını yemek için gidilmeli” yorumunu yapıyor. Birecik, (0414) 652 12 36
Aynur Tartan, “Çeşme’nin göz bebeği, gurme damakların buluşma adresi… Günbatımında, denize karşı bir başka balık keyfi yapmadan Çeşme’den ayrılmayın” diyor. Çeşme, (0232) 724 70 45
3- Romantik gün batımı: MİMOZA / MUĞLA
Ferit Özkaşıkçı, “Dünya’da gün batımını en güzel izleyebileceğiniz yerlerden biri. Akdeniz’e özgü dekorasyonunun yanı sıra, kendisine özgü mükemmel mezeleri ile özel bir mekân.
Ferit Özkaşıkçı, “Dünya’da gün batımını en güzel izleyebileceğiniz yerlerden biri. Akdeniz’e özgü dekorasyonunun yanı sıra, kendisine özgü mükemmel mezeleri ile özel bir mekân.
2- Geleneksel ve yenilikçi: FERDİ BABA / İZMİR
L şeklinde tasarlanan mekânın iki tarafı denizle çevrili olması, deniz ürünlerinin lezzeti ve manzarasıyla öne çıkıyor.
L şeklinde tasarlanan mekânın iki tarafı denizle çevrili olması, deniz ürünlerinin lezzeti ve manzarasıyla öne çıkıyor.
Hem manzaraya hem de Şef Hüseyin Ceylan’ın yönetimindeki yenilenen mönüye bayılacaksınız. Deniz ürünleri ağırlıklı lezzetlerden ızgara somon balığı, süt danası pirzola ve kalamar tavayı mutlaka tadın.