Hürriyet Haber
Türkiye'nin en iyi tatlılarının ağız sulandıran fotoğrafları
Sosyal medyanın popüler yeme içme guruları ve aynı zamanda Tok Gezenler Klübü (@tokgezenlerkulubu) üyeleri Oğuz Yenihayat, Sinan Hamamsarılar, ve Burak Kan seyahatleri boyunca ellerinden düşmeyen telefonlarıyla Türkiye'nin en iyi tatlılarını fotoğrafladı. İşte Türkiye'nin birbirinden özel tatlılarının ağız sulandıran fotoğrafları...
Sosyal medyanın popüler yeme içme guruları ve aynı zamanda Tok Gezenler Klübü (@tokgezenlerkulubu) üyeleri Oğuz Yenihayat, Sinan Hamamsarılar, ve Burak Kan seyahatleri boyunca ellerinden düşmeyen telefonlarıyla Türkiye'nin en iyi tatlılarını fotoğrafladı. İşte Türkiye'nin birbirinden özel tatlılarının ağız sulandıran fotoğrafları...
Tıpkı bu pişmaniye fotoğrafında olduğu gibi tatlıyı yapan ustanın göründüğü fotoğraflar da ilgi çekiyor. Ustanın tatlıyı yapım fotoğrafı kadar sunması da oldukça ilgi çekici... (İzmit Pişmaniyesi tanıtım standı - Taksim)
Tüm sokak lezzetlerinde olduğu gibi tatlılarda da sokak tatlıları en çok ilgiyi görür. Kolay ulaşılması ve biraz da nostaljisinden dolayı sokak lezzetleri önde. Halka tatlısı gibi.(Eminönü'nde sokağa açılan bir tezgah)
Tahinli sıcak keke ceviz serpme anı da fotoğrafın daha yaşayan bir fotoğraf olmasını sağlıyor. (Kilimanjaro - Bomontiada İstanbul)
Eğer çayın tadı tatlının yanında iyi gidiyorsa o zaman fotoğrafta da iyi gidecektir. Tatlı fotoğraflarında arka fonda bulunan çay ya da kahve anı daha gerçekçi kılacaktır.(Hafız Mustafa - Sirkeci)
Türkiye'nin güneyine inmeye başladığınızda yöreye özel tatlılarla karşılaşıyorsunuz. İçi cevizle dolu taş kadayıf, bunların en güzellerinden biri.(Topçu Dede - Antalya)
Tabakta yüksek durmayan tatlıların fotoğrafını çekerken arkalarına bir başka obje koymak, fotoğraftaki boşluğu tamamlıyor. Bu kabak tatlısında olduğu gibi.Tüm Ege ve Akdeniz'de kabak tatlısını tahinle yeme alışkanlığı yaygındır. Aydın'da ince ince kabaklar traşlanır, Antalya'da kabak uzun süre pişirilerek helmeleştirilir. (Topçu Dede - Antalya)
Hafif yüksekliği olan tatlıları da çekmek için 45 derecelik açı en ideal seçim olacaktır. Kruvasanın kendisini ayrıca yanındaki çilek sosunu netledim ve arkayı uçurdum. İstanbul, Nişantaşı, Must. (kruvasanları kendileri yapıyor ve siparişle pişirip servis ediyorlar.)
Kilis dışında pek de bilinmeyen cennet çamuru, kalın telli kadayıftan yapılır. Sıcak şerbet, ince çekilmiş Antep fıstığı barındıran bu tatlı, tarçın ve dondurma/kaymakla servis edilir. Restoranlarda ya da lokantalarda kolay bulamayacağınızı hatırlatmak isteriz.
Kış gelince ortaya çıkan ayva tatlısı yanındaki ev yapımı kaymakla harika bir ikili oluyor. Kızıltoprak'taki Nane bu tatlıyı hakkıyla yapan yerlerden.