Gürhan KARA / Instagram: @tadındaseyahat
Fındığın başkentinin yeşil lezzetleri
Giresun yüzlerce çeşit sebze içerikli yemeğe sahip. Mutfaklarında pek fazla bilinmeyen otlar ve kökler kullanılıyor. Vejetaryenler ve bilinçli et tüketenler için çok uygun. İki ay önce de şehrin ilk yemek festivali düzenlendi. Bir Giresunlu olarak gitmemek olmazdı.
Giresun yüzlerce çeşit sebze içerikli yemeğe sahip. Mutfaklarında pek fazla bilinmeyen otlar ve kökler kullanılıyor. Vejetaryenler ve bilinçli et tüketenler için çok uygun. İki ay önce de şehrin ilk yemek festivali düzenlendi. Bir Giresunlu olarak gitmemek olmazdı.
Fotoğraflar: Gürhan KARA / Hürriyet Seyahat Gezgini
Fotoğraflar: Gürhan KARA / Hürriyet Seyahat Gezgini
Yaylalarda yetişen otlar, o otlarla beslenen ineklerin sütüyle yapılan yoğurt, tereyağı ve peynir ile yayla balı, armut pekmezi, pestil gibi doğal içeriklerle yapılmış lezzetlere sahip olmak büyük şans.
Bir Giresunlu olarak bu güzel organizasyonu desteklememek olmazdı. Yeşil lezzetler festivaline gitmiş olsak da et ve balık da yediğimiz için her şeyden kısaca bahsedeceğim.