Hürriyet Seyahat | Fotoğraflar: Alamy
En çok Türk'ün yaşadığı 20 ülke! Dışişleri Bakanlığı açıkladı...
Dünyanın hangi ülkelerinde kaç Türk yaşıyor? İşte Dışişleri Bakanlığı verilerine göre en çok Türk'ün yaşadığı ülkeler...
13- SUUDİ ARABİSTAN
Orta Doğu'da bulunan Suudi Arabistan'da 60 bin Türkiye vatandaşı bulunuyor. Ülkenin çeşitli bölgelerine yerleşmişler. 60 binin büyük çoğunluğu inşaat işçiliği ve lokantacılık, berberlik, oto tamirciliği, mobilyacılık gibi işlerde çalışmakta. Ayrıca bazıları doktor, öğretmen ve mühendis olarak da çalışmakta.
12- İSVEÇ
İskandinavya'nın en gelişmiş ülkelerinden olan İsveç eğitimdeki kalitesinin yanı sıra bilimsel ve teknolojik birçok gelişmede de öncülük yapıyor. Yarıdan fazlası ormanlarla kaplı, irili ufaklı yüz binden fazla göle sahip olan ülke adını milattan önce bölgede yaşayan Svear kabilelerinden alıyor. Ülkeye gelen misafirlerini gezilecek ve görülecek yerleriyle mutlu etmeyi başaran İsveç yerli halkını da gelişmişliği ve imkanları ile mutlu etmeyi başarmış durumda… Ülkedeki Türk sayısı: 62 bin 500
10- DANİMARKA
İklim şartları dikkate alındığında, Danimarkalıların mutlu olması için bir sebepleri kalmıyor. Avrupa’da önemli bir destinasyon merkezi olarak bilinen Danimarka’da gezmeye ve görmeye değer pek çok kültür-sanat ve eğlence merkezi yer alıyor. Mutluluk seviyesi en yüksek ülkelerden biri olan Danimarka’daki Türk Türki sayısı: 75 bin.
8- AVUSTRALYA
Dünyanın en yaşanılabilir şehirleri listelerinde genelde Avustralya'dan bir-iki şehir mutlaka yer alır. Birçok kültürden insanın huzurlu ve mutlu şekilde yaşadığı ülkede, tarihi ve kültürel açıdan da önemli olan birçok yer var. Ülkedeki Türk sayısı: 150 bin.
7- BELÇİKA
Belçika'daki Türklerin çoğunluğu 1960'lı yıllarda ülkeye çalışmak amacıyla göç etmiş. Zamanla gidip yerleşenlerin sayısı da artmış. Ülkedeki Türk Sayısı: 240 bin. Ayrıca Belçika'da ilginç bir Türk köyü de bulunuyor. Faymonville köyü bildiğiniz bütün köyleri size unutturacak kadar ilginç bir özelliğe sahip. Çünkü bu köy hiçbir Türk’ün yaşamamasına rağmen 'Türk Köyü' olarak anılıyor. Ayrıca Türk adını nereden aldığı hâlâ kesin olarak bilinmiyor.