Selim ONAT
Ege’nin en iyi 10 sahil restoranı
Ege masmavi denizi, kumsalları, koyları, tarihi ve otantik kasabalarıyla yaz döneminde turist akınına uğruyor. Peki denizin kenarında, manzaraya karşı, lezzetli bir yemek yemek isterseniz hangi restoranlara gitmelisiniz? İşte mutfağı, manzarası ve servisiyle öne çıkan o adresler...
1981’den beri deniz L şeklinde dizayn edilen mekânın iki tarafı denizle çevrili. Karşısında ise Marina’ya bakıyor. 30 çeşit ara sıcak ve 25 çeşit soğuk meze ve mevsimin tüm balıklarını tadabilirsiniz. Mekânın spesiyalleri arasında balık kavurma, şarap soslu ahtapot ve yoğurtlu balık kebabı bulunuyor. Çeşme Marina ve Alaçatı Köyiçi’nde de şubesi var. Port Alaçatı, (0232) 716 90 01
Konak Pier’in içinde denize sıfır konumdaki masalarda yemeğinizi geçip giden vapurlara karşı yiyin. Özel tasarımlı odun fırınından hem midenizi hem de gözünüzü şenlendirecek lezzetler çıkıyor. Kavunluklu balık pastırma, ıstakozlu makarna ve ada mantısını her yerde yok. Alsancak, (0232) 482 04 70
Restoranın sahipleri dört kuşaktır bu işle uğraşıyorlar ve özellikle pişirme konusunda iddialılar. Mönüsünde Balkanlar’dan gelen tarifleri kullanıyorlar. Restoranın müdavimleri arasında Rahmi Koç ve Acun Ilıcalı var. Zeytinyağlılarıyla öne çıkıyor. Port Alaçatı, (0232) 716 64 89
Gündüz denize girilen plaja akşam saatlerinde masalar atılıyor. Ayağınıza usulca vuran dalgalar eşliğinde yemeğinizi yiyorsunuz. Kalamar tava ve pazı sarma karidesi denemelisiniz. Günlük olarak hazırlanan mezelerin tadını uzun süre unutamayacaksınız. Bodrum, (0252) 348 33 40