GeriSeyahat Filden ‘çıkıp’ fincana giriyor
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Filden ‘çıkıp’ fincana giriyor

Filden ‘çıkıp’ fincana giriyor

Tayland’ın kuzeyinde, fil dışkısı kullanılarak yapılan kahve, dünyanın en pahalısı.

Elbette bu fotoğraf bir şaka. Kahve çekirdekleri, onları yiyen fillerden ‘çıktığı’ gibi kullanılmıyor. Önce hijyenik işlemlerden geçiyor, gurme şeflerince kavruluyor. Blake Dinkin (42) adlı Kanadalı bir girişimcinin bölgedeki projesi çerçevesinde, 20 fillik bir sürü, “Black Ivory” (Siyah Fildişi) markasıyla, dünyanın en pahalı otelleri için kahve üretiyor. Bu kahvenin kilosu, tam bin 100 dolar (bin 974 TL), bir fincanı ise 50 dolar (90 TL). 70 kiloluk ilk parti üretimin tamamı satıldı. 2013’te 420 kilo üretim planlanıyor. Aslında sansara benzer bir hayvan olan misk kedisi kullanılarak da bir süredir benzer bir yöntemle kahve üretiliyor. İki hayvanın dışkısından ayıklanan kahve çekirdeklerinin tadı neredeyse aynı. Fakat midesi daha büyük olan fillerle üretim yapmak nispeten ekonomik.
False