GeriSeyahat California felaketi
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
California felaketi

California felaketi

ABD’nin California eyaletini etkileyen şiddetli yağmur yüzünden 6 kişi hayatını kaybederken, sel ve toprak kaymaları Los Angeles’ta villaları tehdit ediyor.

California’nın güneyini etkileyen fırtına, yağmur ve sellerden 6 kişi hayatını kaybederken, Los Angeles’ın merkezine yakın tepelerde bazı evler uçuruma kaydı. Silver Lake’de bir ev uçurumdan 10 metre aşağı düştü ve bir ağaca takılarak durdu. İçindeki iki kişi kurtarıldı.

Evler tahliye ediliyor

Los Angeles’ın Bel Air mahallesinde de kayan toprak tepedeki bir evin havuzunu uçurumdan aşağı indirdi. Pasadena’da yıkılma tehlikesi bulunan 6 hasarlı evin sahiplerinden evlerini terk etmeleri istenirken, Los Angeles’ın hemen üzerindeki Highland Park’ta da uçuruma yuvarlanma tehlikesi bulunan 4 villa tahliye edildi.

Kasırga geliyor

Hava koşullarının bölgede daha da kötüleşeceği, saatte 100 kilometre hızla esecek kasırga beklendiği uyarısı yapılıyor. Fırtına yüzünden Los Angeles’taki trafik kazaları da normalden iki kat arttı. Sahil yolunun iki kilometrelik bir bölümü çamurlara gömülerek kapandı. Yollarda araçları suya gömülen sürücüler pencerelerden çıkmak zorunda kaldı.
False