GeriSeyahat Buradan çıkış çöl
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Buradan çıkış çöl

Buradan çıkış çöl

Fanatik taraftarların ‘Buradan çıkış yok’ sloganı Birleşik Arap Emirlikleri’nde gerçek oldu. Çölde kısmen yeraltına yapılan 200 bin metrekarelik El Ain Stadyumu’nun bir tribünü kayalıkların eteklerine yaslanıyor.

LÜBNANLI MZ mimarlık grubu tarafından tasarlanan çöl stadyumu yeraltına yapılan eski tapınaklardan esinlendi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin dördüncü büyük kenti El Ain yakınlarındaki çöle inşa edilecek stadyumda futbolseverler bir yandan maçı diğer yandan uçsuz bucaksız çöl manzarasını izleyebilecek. Çünkü stat, Cebel Hafit adlı kayalıkların eteklerine oyulacak.

Üç tribünün üstü kapalı

Bu kayalar içinde dev bir futbol arenası oluşacak şekilde kesilecek. Stadın çevreye uyum sağlaması için mayınla patlatılan kayalardan elde edilecek taşlar inşaatta kullanılacak. Kayalara yaslanan tribünün dışındaki üçünün üzeri kaplanacak. Kayaya oyulan tribünden tüm çöl görülebilir olacak. Stadyumda Birleşik Arap Emirlikleri’nin en büyük takımlarından El Ain maçlarını oynayacak.

Giriş tünelden

BÜYÜK kısmı çöle gömülü olacak El Ain Stadyumu’nda, taş ve kumun bizzat yapı malzemesi olarak tasarımla bütünleştirilmesi, cephelerinin çölün bir parçasıymış gibi gözükmesi ön planda. Volkanik dağın eteklerindeki kayalık cephede açılan delikler ve tünellerle park yerlerinden stada geçiş sağlanacak. Gece ışıklandırıldığında stat “çöl mücevheri” gibi olacak.

False