GeriSeyahat Bugün bayram erken çalın plaklar
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bugün bayram erken çalın plaklar

Bugün bayram erken çalın plaklar

1990’ların başında yoldan birini çevirip “25 yıl sonra cümbür cemaat plak peşinde koşacağız” deseniz muhtemelen size güler ve CD koleksiyonuna bir yenisini eklemeye giderdi. Önce mp3, CD’yi bitirdi; sonra da hepimiz plaktan daha iyi bir ses kalitesine ulaşamayacağımıza ikna olduk. Hasılı plak uzun bir süredir yeniden moda. Yeni albümlerin hemen hepsinin plak baskıları yapılıyor. Üstelik 2007’den beri kutlanan bir de ‘Record Store Day’ (Plak Dükkanı Günü) var. Nisan ayının üçüncü cumartesisine tekabül ediyor. Yani bugüne. Bu vesileyle plak dükkanlarını hatırlayalım.

KONTRA PLAK

Arşivleri genellikle elektronik müziğe doğra olsa da aradığınız bulmanıza yardımcı oluyorlar. Kimilerine göre İstanbul’un en iyi plak dükkanı. Şanslı gününüzdeyseniz bir partiye denk gelme olasılığınız da var.
Tomtom Mah. Yeni Çarşı Cad. 60/a, Galatasaray

VİNTAGE RECORDS

Kaybedenler Kulübü’nü sevdiyseniz burayı da seversiniz. Zaten dükkanın sahibi de Mete Avunduk.

Dr. Esat Işık Cd No:20, Moda

RAINBOW 45

Plak konusuna merak sarmış veya sarmaya niyetlenmiş herkesin belli aralıklarla uğramasında fayda var. Aradığınızı bulamasanız da onlar sizin için buluyor. Ayrıca son derece güleryüzlü bir dükkan.

Caferağa Mah. Sakız Sok. No: 2-D, Kadıköy

ZİHNİ MÜZİK

Akmar Pasajı bugün olduğu gibi KPSS kitapları değil de müzik dükkanlarıyla doluyken pasajın amiral gemisiydi. “Pasajda satanistler var” haberleri ve değişen jenerasyon eski dükkanların tası tarağı toplamasına sebep oldu. Ama Zihni Müzik ve muhteşem arşivi hâlâ orada. Gelmişken aynı pasajdaki Hammer Müzik’e de göz atın.

Mühürdar Cad. Akmar Pasajı No:70, Kadıköy

DEFORM MÜZİK

Plak dükkanlarının eskilerinden. Aradığınız bir plağı orada bulamıyorsanız yavaş yavaş karamsarlığa kapılmaya başlayabilirsiniz.

Turnacıbaşı Caddesi No. 45, Çukurcuma

LALE PLAK

İstanbul’un en eski plak dükkanı. Özellikle caz meraklıları için efsanevi bir mekan.

Galipdede Cad. No: 1, Tünel

OPUS 3A

İkinci elden ziyade yeni plaklara odaklı. Caz ve 70’ler Türk popu peşinde koşanlar için iyi bir adres.

Pürtelaş Hasan Efendi Mah. Cihangir Cad No:3, Cihangir

SHADES

Caz, Blues ve Rock dinleyen her Türk gencinin hayatının bir aşamasında uğraması gereken Ankara’nın plak merkezi. Ankara’daysanız mutlaka uğrayın, değilseniz her Ankara’ya gittiğinizde mutlaka uğrayın.

Tunali Hilmi Cad 95/ 37 Kavaklıdere / Ankara

False