GeriSeyahat Bosna Hersek Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Bosna Hersek Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bosna Hersek Oturma İzni Nasıl Alınır? Şartları Nelerdir? Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılır?

Bosna-Hersek oturma izni almak için evlenmeniz, iş kurmanız, eğitim görmeniz, yatırım yapmanız ya da yüksek lisans eğitimi almanız gerekir. Şartlardan birini yerine getirmeniz halinde evraklarınızı hazırlayabilir ve oturma izni için de başvuru yapabilirsiniz. Bosna-Hersek oturma izninin nasıl alabilirsiniz ve hangi şartları taşımanız gerekir. İşte, merak edilen tüm detaylarıyla derledik.

Bosna Hersek oturma izni almak için eğitim görmeniz, aile kurmanız, yatırım yapmanız ya da ülkede çalışmanız gerekir. Oturma izni için öncelikle Bosna Hersek'ten uzun süreli vize çıkarmak gerekmektedir. 

 Bosna Hersek Oturma İzni Nasıl Alınmalı? 

 Bosna Hersek tarafından Türkiye de dahil olmak üzere 72 ülkeye 6 ay içerisinde en çok 90 güne kadar kalma imkanı tanınmaktadır. Eğer Bosna Hersek'e 180 günü aşmamak kaydıyla seyahat edecekseniz uzun süreli D tipi vize, 180 günden fazla sürecekse 1 seneyi kapsayan geçici oturma izni almak gerekir.

  5 sene sonrasında da şartlar yerine getirildiğinde uzun süreli oturma izni alınması mümkündür. Bosna Hersek oturma izni için uzun süreli vize ile beraber Bosna Hersek'e giriş yapmış olmak gerekir. İlk geçici oturma izni için vize çıkarmak ve bunu da şahsen yapmak gerekir. 

 Şartları Nelerdir? 

 Bosna Hersek oturum izni için uzun süreli (D tipi) vize ile ülkeye giriş yapmış olmak gerekmektedir. İlk geçici oturma izni için ise başvuru yapan kişinin vize tarifesinin uygulanmadığı bir ülkenin vatandaşı olması gereklidir. Başvuru sahibi tarafından Bosna Hersek'ten başka yetkili kurumlara direkt başvuru gerçekleştirilmesi önemlidir. 

 Bosna Hersek'ten oturma izni almak için aile birleşimi, evlilik, eğitim, staj ya da iş kurmak gerekir. Bu sebeplerden biriyle başvuru yapabilir ve oturma izni alabilirsiniz. Diğer şartlar ise geçerli bir pasaport, yeteri kadar geçim kaynağı, kalacak yer, maddi yeterlilik, sağlık sigortası ve temiz bir sicildir. İlk geçici oturma izninin başvurusunu uzun süreli vizenin sona ermesine 15 gün kalana kadar yapmak gerekir.

  Oturma İzni Başvurusu Nasıl Yapılmaktadır? 

 Bosna-Hersek oturma izni için acenteler ya da yetkilendirilmiş firmalar ile iletişime geçebilirsiniz. Yetkililer tarafından size evrakların bilgisi verilir ve belgeler hazırlanır. Alınmış olan randevu zamanına kadar belgelerin tümü temin edilir ve doğru bir şekilde doldurulur. Oturum iznini almak için belirlenmiş şartlardan biri taşımak önemlidir. 

 Bosna-Hersek oturma izni şartlarından birini taşıyan kişilerin oturma izni için başvurması mümkündür. Oturma izninin çıkıp çıkmayacağı 15 günlük süre zarfında belli olur. Eğer bu süreçte evraklarda eksiklik olursa tarafınızla iletişime geçilir ve belgelerin kısa sürede tamamlanması talep edilir. 

 Bosna Hersek Oturma İzni Süreçleri

 Evlilik yolu ile oturma izni

 Aile birleşimiyle oturma izni

 Lisans eğitimi oturma izni 

Yüksek lisans eğitimi oturma izni 

Çalışarak oturma izni 

Tedavi amaçlı oturma izni 

İnsani ilişkiler için oturma izni 

İş kurarak oturma izni 

Yatırım yaparak oturma izni 

Bakım evi oturma izni 

False